Rechinii se pot intoarce in apele Antarcticii

0
349

Incalzirea globala aduce o noua surpriza pentru lumea moderna.
Apele Antarcticii devin din ce in ce mai calde. In curand, rechinii vor putea supravietui din nou in regiune, ceea ce ar dezechilibra ecosistemul fragil existent, informeaza Pravda. 78027great-white-shark-posters.jpg
Rechinii alaturi de alti pradatori marini au trait in aceste ape acum mai bine de 40 de milioane de ani cand zona era mult mai calda. In momentul scaderii temperaturii, acestia au migrat spre ecuator, habitatul initial continuandu-si dezvoltarea timp de milioane de ani in lipsa pradatorilor.
Problema privind reintoarcerea rechinilor in Antarctica a fost ridicata de cercetatorii universitatii Rhode Island, care au studiat metabolismul catorva pradatori marini. Acestia au descoperit faptul ca in eventualitatea cresterii temperaturii apei cu numai cateva grade, rechinii s-ar putea intoarce fara probleme.

Antarctica se incalzeste incet.
In ultimii 50 de ani temperatura medie in aceste ape a crescut cu 1-2 grade, ceea ce reprezinta dublul vitezei globale de incalzire. In urmatorii 50 de ani, apele Antarcticii vor fi pregatite sa-si primeasca noii locuitori – spun cercetatorii.
Daca pentru rechini a mai ramas timp pana la intoarcerea pe acest domeniu, pentru cateva specii de crabi, recolonizarea Antarcticii a inceput, in prezent putand fi regasiti in aceste ape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.