CORA deschide spatiile de reciclare coraVerde

CORA deschide spa?iile de reciclare coraVerde
CORA deschide spatiile de reciclare coraVerde
CORA deschide spatiile de reciclare coraVerde

CORA Romania a deschis alaturi de Green Group, spatiile de reciclare coraVerde in toate cele 10 magazine ale sale.  Cetatenii pot aduce aici aparatura electrica si electronica, PET-uri si doze din aluminiu pentru bauturi.

De la cora, produsele pleaca la fabricile Green Group spre reciclare, iar clientii primesc in schimbul, lor vouchere de cumparaturi in hipermarketurilecora.

Green Group, in cadrul programului Acord Voluntar, desfasurat in parteneriat cu Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania, a instalat la coraVerde doua aparate, unul de colectat PET-uri si doze de aluminiu, celalalt pentru cantarirea aparaturii electrice si electrocasnice.

Pentru un PET, clientii primesc 0,05 lei, iar pentru o doza, 0,03 lei.

In ce priveste aparatura electrica si electrocasnica, se primesc toate tipurile de aparate:  frigider, masina de spalat, aragaz, cuptor cu microunde, boilere, caloifere, aspiratoare, aparate de conditionat, filtre cafea, computere, televizoare, monitoare, imprimante, telefoane mobile si fixe, echipamente de iluminat, console video, jocuri etc. In functie de clasa de deseu din care face parte deseul adus, se primesc vouchere cu valori fixe pe kilogram. De exemplu, se ofera 0,8 lei/kg pentru un frigider,  0,6 lei/kg pentru fier de calcat, 10 lei/kg pentru telefoane mobile etc.

Rovana Plumb, Ministerul Mediului si al Schimbarilor Climatice

 

Ana Maria Florea-cora, Rovana Plumb si Nicolae Damov-Green Group

Ma bucur mult ca am prilejul de a lansa alaturi de dumneavoastra aceasta a doua etapa a initiativei pe care Green Group a avut-o impreuna cu cora. Astazi lansam « Reciclatorul», un instrument prietenos mediului care aduce beneficii, in sensul protejarii mediului. Reciclatorul se va lansa in 30 de zile la nivelul intregii retele cora.

 

Anca Popescu, Director Magazin cora Pantelimon si Responsabil coraVerde

Cu totii ne-am gandit macar o data cum ar fi daca nu am mai arunca PET-urile, dozele sau aparatele uzate la gunoi. Sisteme de reciclare foarte performante exista de ani buni in strainatate si ne bucuram ca acum le inaguram in premiera pentru Romania, la cora. Compania noastra are o filozofie in care mediul inconjurator este extrem de important si chiar am deschis anul trecut primele centre comerciale verzi tara. Aceste sisteme aduc un castig pentru toata lumea, dar cel mai important castig ni-l aducem noua insine pe termen lung, prin protejarea mediului in care traim.

Marius Costache, Director Executiv Greenweee International S.A., parte a Green Group

Aparatul E-scale este primul sistem informatic integrat care permite plata imediata pentru deseurile electrice si electronice. Initiativa de a lansa in piata acest tip de  aparat este unica si reprezinta o oportuninate pentru toti cetatenii  pentru a-si schimba obiceiurile de a arunca la gunoi deseuri din care se pot recupera resurse si de a recicla in mod corect.”

Mihaela Savin, Director Executiv Greentech S.A., parte a Green Group

Aparatul de colectare PET si doze de Aluminiu a aparut din nevoia urgenta de imbunatatire a modalitatii de colectare a deseurilor de ambalaje si pentru a crea o trasabilitate clara a deseului de la consumaror la reciclator. Astfel de sisteme eco-friendly automate joaca un rol foarte important in realizarea cu succes a obiectivelor nationale de colectare si reciclare conform normelor europene.”

CORA Romania este o companie cu o puternica orientare catre protectia mediului, descizand anul trecut primele centre comerciale din Romania care au primit certificarea BREEAM de cladiri verzi de clasa A.cora Romania are in prezent 10 magazine, dintre care 4 la Bucuresti si cate unul la Cluj Napoca, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Constanta, Arad si Bacau.

Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deseurilor din Romania, ce cuprinde patru companii de profil: GreenTech SA – recicleaza deseurile de mase plastice, GreenFiber International SA – produce fibra sintetica poliesterica si banda PET din PET 100% reciclat,GreenWEEE International SA– trateaza si recicleaza deseurile electrice si electronice siGreenLamp Reciclare SA – trateaza si recicleaza deseurilor de echipamente de iluminat uzate. Companiile Green Group garanteaza pentru siguranta ca deseurile sunt transportate de la centrul de colectare in mod corespunzator la fabrica de reciclare, pentru tratarea si reciclarea in conformitate cu Directiva Europeana si legislatia in vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *