Recompensa pentru PET-urile goale, in Franta

Noul centru comercial Auchan Blois Vineuil din Franta a inaugurat cu cateva zile in urma, in parteneriat cu Coca-Cola, o statie de colectare a deseurilor din ambalaje prin metoda “buy-back”.PET-uri

Aceasta statie de colectare ecologica se afla in districtul Loir et Cher, de pe Valea Loirei, si are doua puncte clasice de colectare pentru hartie si carton, cat si pentru ambalajele din plastic.

Noutatea o reprezinta automatele amplasate in parcarea magazinului. Acestea recunoaste, triaza si compacteaza pe loc deseurile. In functie de numarul PET-urilor sau al dozelor de aluminiu colectate, clientul primeste un bon in baza caruia i se face o reducere la casa.

Acesta poate cumpara orice produs din magazin cu banii pe care i-a incasat pe ambalajele goale din plastic sau din aluminiu ori poate sa doneze acesti bani intr-un cont pentru mediu.

Proiectul lantului de magazine Auchan se inscrie intr-un program de dezvoltare durabila la care participa si producatorii de bauturi, iar ca parte a acestui proiect este promovata cointeresarea materiala a cumparatorilor care pot deveni, astfel, mai responsabili fata de mediu. Initiativa este unica in Franta, iar echipamentul folosit a fost livrat de firma norvegiana Tomra, lider mondial in echipamente de reciclare a deseurilor.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,210FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente