Reconstructie ecologica de 3,6 milioane lei

0
354
Reconstructie ecologica
Reconstructie ecologica

Este vorba despre un contract ce vizeaza executarea de lucrari de reconstructie ecologica, prin impadurirea a peste 210 ha de terenuri agricole degradate, in cinci comune din judet *
Consiliul Judetean Braila a lansat zilele trecute licitatia privind atribuirea unui contract pe bani publici vizand executarea de lucrari de reconstructie ecologica prin impadurirea a 5 loturi de terenuri degradate in suprafata totala de aproximativ 216,8 ha. In anuntul de participare publicat in SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice) se precizeaza ca valoarea totala a lucrarilor este de circa 3,65 milioane lei fara TVA cu mentiunea ca finantarea este asigurata pe de o parte din Fondul pentru Mediu prin Programul de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor agricole degradate, iar pe de alta parte din bugetele comunelor implicate in proiect, dar si din bugetul CJ Braila.
Lucrarile la primul lot de 19,05 ha aflat pe raza comunei Baraganul sunt estimate la o valoare de 330.605 lei (fara TVA), la lotul 2 – comuna Unirea, pentru o suprafata de 66,23 ha valoarea este de 1,21 milioane lei (fara TVA), iar la lotul 3 (comuna Zavoaia) suprafata este de 25,60 ha, iar contractul este de 442.331 lei (fara TVA). In cazul lotului 4 reconstructia ecologica forestiera vizeaza o suprafata de 18,85 ha pe raza comunei Surdila Gaiseanca cu o valoare de 369.496 lei (fara TVA), iar la ultimul lot, si cel mai mare ca suprafata de altfel (87,09 ha), este vorba de terenuri pe raza comunei Maxineni, iar contractul este estimat la aproape 1,3 milioane lei (fara TVA). Per total, termenul pentru finalizarea lucrarilor este de 60 luni incepand de la data atribuirii contractului.

Pentru ofertanti, organizatorul licitatiei deschise a impus constituirea unei garantii de participare de 6.000 lei pentru lotul 1, 20.000 lei pentru lotul 2 , 8.000 lei pentru urmatorul, 6.000 lei pentru lotul 4 si 20.000 lei pentrul ultimul, precum si depunerea unei garantii de buna executie de 10% din valoarea fara TVA a contractului.

Pe langa cerintele de ordin financiar, autoritatea contractanta a solicitat ca dotare tehnica minima pentru fiecare lot in parte un tractor U 650; scarificator SF -3; plug PP3-30M; grapa – disc GD 4; buldozer cu senile; autocamion cu remorca precum si o autocisterna.

Termenul limita pentru primirea ofertelor este 27 decembrie, ora 10.00, pentru ca o ora mai tarziu acestea sa fie deschise de comisia de licitatie. In ceea ce priveste caile de atac, organizatorul licitatiei a prevazut ca prima varianta Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) iar pentru procedurile de mediere Tribunalul Braila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.