Primarii din Apuseni vor referendum, in ziua alegerilor parlamentare, pentru proiectul Rosia Montana

0
369
Huffington Post: Romania, prima distopie a lumiia
Huffington Post: Romania, prima distopie a lumiia
Primarii din Apuseni vor referendum, in ziua alegerilor parlamentare, pentru proiectul Rosia Montana

Un numar de 35 de primari de orase si comune din Zona Muntilor Apuseni a judetului Alba au depus la Consiliul Judetean un memoriu prin care solicita organizarea unui referendum, in ziua alegerilor parlamentare, cu privire la oportunitatea proiectului minier de la Rosia Montana, potrivit Adevarul de Alba-Iulia.

Populatia din cele 35 de localitati este de aproximativ 150.000 de locuitori. Memoriul a fost analizat de comisia juridica a Consiliului Judetean care a dat un aviz pozitiv in ceea ce priveste legalitatea demersului, considerand ca sunt intrunite elementele legale pentru desfasurarea scrutinului local. Initiativa apartine primarului din Rosia Montana, la care au aderat si ceilalti primari din zona Muntilor Apuseni.

Presedintele Consiliului Judetean Ion Dumitrel a spus ca un astfel de referendum ar putea fi organizat doar in conditiile in care se refera la o tema generala cum ar fi mineritul si nu concretizat pe un proiect al unei firme private. „Sunt impotriva personalizarii. Discutam despre o idee si nu despre o firma. Din punctul medu de vedere nu trebuie sa afecteze in niciun fel campania pentru alegerile parlamentare”, a afirmat Ion Dumitrel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.