S-a lansat Campania RoRec de colectare a deseurilor electrice si electronice

0
640
S-a lansat Campania RoRec de colectare a deşeurilor electrice şi electronice
S-a lansat Campania RoRec de colectare a deseurilor electrice si electronice

Joi, 18 octombrie 2012, la Casa Verde din municipiul Satu Mare conferinta de lansare a Campaniei RoRec de colectare a deseurilor electrice si electronice intitulata sugestiv “Locul deseurilor nu e acasa. Trimite-le la plimbare!”.
Satmarenii sunt asteptati sambata si duminica, in 20 si 21 octombrie, in zece puncte din municipiu, sa scape de toate deseurile electrice si electronice. In cele doua zile, echipa Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec organizeaza la Satu Mare o actiune de colectare a acestor deseuri.

Constientizarea si educarea comunitatii

La conferinta de lansare au participat alaturi de reprezentantul zonal al Asociatiei RoRec – Florin Popa, viceprimarii Marcela Papici si Radu Roca, directoarea Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului – Elisabeta Bekessy, precum si specialisti in probleme de protectia mediului si colectarea deseurilor din cadrul insitutiilor publice locale. Potrivit reprezentantului RoRec, “campania de preluare a deseurilor electrice si electronice este nu doar o actiune de colectare a acestor deseuri, ci si una de constientizare si educare a comunitatii. Stim ca este ilegal sa aruncam deseurile electrice si electronice la gunoi si tocmai de aceea trebuie sa organizam campanii de colectare a acestora permanent. Normele stabilesc sa strangem 4 kilograme de astfel de deseuri pe cap de locuitor pe an, insa noi suntem la sub 1 kilogram. Aceasta campanie pe care o derulam la Satu Mare implica 0 costuri pentru autoritati si 0 costuri pentru populatie”.
Viceprimarii Marcela Papici si Radu Roca au declarat in timpul conferintei ca incurajeaza astfel de campanii si vor sa sprijine organizatiile nonguvernamentale in implementarea lor pentru ca satmarenii sa se poata debarasa corect si constient de produsele electrice si electronice care nu mai sunt in stare de functionare si de care nu mai au nevoie. Campania este primita cu bratele deschise si de Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului, institutie care si in momentul de fata implementeaza numeroase actiuni de acest gen.

Puncte provizorii de colectare

In municipiul Satu Mare, in 20 si 21 octombrie, vor functiona provizoriu zece puncte de colectare dupa urmatorul program< sambata de la 9 la 17, iar duminica de la 9 la 16. Cele zece locatii sunt< Cartierul Micro 14 – langa Scoala “Mircea Eliade”, Cartierul Micro 15 – langa Scoala “Balcescu – Petofi”, Cartierul Micro 16 – langa Scoala “Avram Iancu”, Micro 17 – langa Scoala “Ion Creanga”, Drumul Botizului – langa Gradinita cu Program Prelungit 14 Mai, Cartierul 14 Mai – langa Liceul Ortodox Nicolae Steinhardt”, Piata Titulescu – langa Scoala nr. 10, Centru Nou – langa Scoala Constantin Brancoveanu, Carpati II – langa Scoala “Octavian Goga” si strada Rodnei – langa Scoala “Dr. Vasile Lucaciu”.
Deseurile voluminoase de echipamente electronice si elecrocasnice beneficiaza de preluarea gratuita de la domiciliu de catre organizatori. Pentru programarea comenzilor de preluare de la domiciliu se poate apela la numerele 0742.550.071, 0732.886.083 si 0765.769.939, numere ce functioneaza pana in 21 octombrie zilnic de la 9 la 16. Satmarenii care vor depune aparate vechi sau uzate in cele doua zile de campanie participa la o tombola cu premii oferite de Indesit, Severin si Candy. Norocosii pot castiga unul din urmatoarele premii la tombola< 2 combine frigorifice Candy, 4 hote Indesit, 5 cuptoare cu microunde Candy si 5 fiare de calcat Severin.
Anul acesta, prin Campania Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec – “Locul deseurilor nu e acasa. Trimite-le la plimbare!” – la nivel national s-au strans peste o mie de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.