Reptilele din Europa, pe cale de disparitie

0
812
Dintre reptilele de ap? dulce, o treime sunt considerate aproape de extinc?ie
Dintre reptilele de apă dulce, o treime sunt considerate aproape de extincţie

O cincime din reptilele Europei si aproape un sfert din amfibieni sunt in pericol din cauza ca oamenii le ameninta habitatul, dupa cum se arata intr-un studiu al Comisiei Europene, citat de Reuters.
reptile
Printre speciile amenintate cu extinctia se numara si familiile de testoase, vipere, soparle de ziduri si testoase de apa, conform datelor oferite de un raport elaborat de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii.

„Habitatele naturale din Europa sunt amenintate de populatia umana, de cresterea agriculturii, raspandirea urbana si de poluare – acestea nu sunt vesti bune nici pentru amfibieni si nici pentru reptile”, a declarat doctorul Helen Temple, coautor al „listei rosii” a animalelor aflate in pericol de disparitie.

Documentul mai arata ca Spania, Portugalia, Italia, Balcanii si insulele din Mediterana sunt unele dintre cele mai importante habitate ale reptilelor.

„Sudul Europei este foarte bogat in amfibieni, dar schimbarile climatice ameninta sursele lor de apa”, a mai aratat Temple.

Circa 42% din reptile si 59% dintre speciile de amfibieni sunt in declin, in comparatie cu 27% din numarul de specii de mamifere.

Pentru amfibieni cea mai mare amenintare o reprezinta micsorarea habitatului, lucru ce afecteaza 17 din 76 de specii, amenintare urmata de poluare si de invazia speciilor straine, precum pestii pradatori sau bolile fungoase.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.