Rezervatia ornitologica de la Ciupercenii Vechi

0
861
Rezervatia ornitologica de la Ciupercenii Vechi
Rezervatia ornitologica de la Ciupercenii Vechi

Judetul Dolj este caracterizat prin prezenta unor habitate naturale specifice stepei si silvostepei.

Rezervatia ornitologica de la Ciuperceni-Desa ocupa o portiune in zona inundabila a Dunarii care nu a fost indiguita si care are ca habitat major habitat de apa dulce/zone umede.

In Rezervatia Ornitologica Ciuperceni-Desa se gaseste un numar impresionant de specii de pasari protejate, cum ar fi: Egretta garzeta, Egretta alba, Pelecanus crispus, Pelecanus onocrotalus, Phalacrocorax pygmeus, motiv pentru care a fost propusa si acceptata ca Arie Speciala de Protectie Avifaunistica, in cadrul Retelei Ecologice Europene – Natura 2000.

Rezervatia ornitologica de la Ciupercenii Noi se intinde pe o suprafata de 500 ha un colt de lunca care a fost declarata rezervatie ornitologica in anul 1971. Aici traiesc peste 140 de specii de pasari, unele rare, printre care se numara barza neagra, egreta mica, rata pestrita, lisita, codobatura alba, starcul rosu etc. Este singurul loc din lunca Dunarii care a ramas neindiguit.

Ne vom incepe pelerinajul printre nestematele noastre de patrimoniu mondial cu Manastirea Hurezi. Situata in satul Romanii de Jos, in ime¬diata apropiere a orasului Horezu (Valcea), manastirea este ctitorie a domnitorului Constantin Brancovea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.