Romania are cel mai mare potential de energie eoliana din Europa de sud-est

Romania are cel mai mare potential de energie eoliana din Europa de sud-est

Un studiu facut de Erste Bank pozitioneaza Romania si in special zonele Dobrogea, Constanta si Tulcea pe al doilea loc la nivel European in ceea ce priveste locatia ideala pentru constructia unui parc eolian.

Se asteapta ca Romania sa isi dezvolte in mod semnificativ capacitatea de energie eoliana in anii urmatori, imbunatatindu-si pozitia de cele mai putine parcuri eoliene instalate din Europa. In prezent tara dispune asupra 14 MW capacitate de energie eoliana instalata, dar potrivit unui raport publicat recent de Asociatia Europeana de Energie Eoliana, acesta va creste pana la 3,500 MW, energie eoliana onshore.

Investitorii trebuiesc informati despre situatia actuala, legislatie si posibilitati de finantare a energiei eoliene din regiune. De aceea REECO, organizator de targuri si conferinte internationale pe tema energiei regenerabile, si-a propus sa organizeze A IV-a conferinta internationala – Energia Eoliana in Romania. Pastrand traditia din ultimii doi ani, conferinta va ceea cea mai mare platforma de intalnire din domeniul energiei eoliene din Romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente