Romania arunca cinci milioane de tone de alimente, UE 90 de milioane

Romania arunca cinci milioane de tone de alimente, UE 90 de milioane
Romania arunca cinci milioane de tone de alimente, UE 90 de milioane

Invitata la o dezbatere pe tema risipei de alimente, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat ca Romania risipeste cinci milioane de tone de alimente.

“Vrem o strategie clara, cu obiective precise si directii strategice precise pentru Romania, astfel incat sa ne atingem obiectivul la nivelul UE de a incerca, pana in 2020, sa injumatatim risipa de alimente care are un impact negativ atat asupra mediului, prin deseurile care sunt generate si din punct de vedere al modului in care, rational, trebuie sa utilizam resursele, pentru ca tot ceea ce inseamna alimente inseamna si resurse”, a declarat Plumb, citata de Agerpres.

Potrivit ministrului, in Uniunea Europeana, se risipesc aproape 90 de milioane de tone de alimente.

La randul sau, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat ca UE incearca sa promoveze masuri pentru combaterea risipei, care s-a extins in ultimii ani.

Oficialii europeni vor sa declare 2014 anul de lupta impotriva risipei de alimente.

Constantit a amintit ca, la sfarsitul anului trecut, ministerul pe care-l conduce si Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorului au inceput campania “Romania – o noua atitudine”, menita sa combata risipa de alimente.

MADR a organizat joi o prima runda de discutii cu reprezentantii industriei alimentare din Romania si cu ministrul Mediului in vederea demararii unor programe speciale de reducere a deseurilor alimentare rezultate din lantul de distributie al Marilor Retele Comerciale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente