Romania intre tarile cu cele mai mari probleme in gestionarea deseurilor

Romania intre tarile cu cele mai mari probleme in gestionarea deseurilor

In cadrul seminarului „Deseuri: cele 18 criterii ale Comisiei Europene si drumul Romaniei spre performanta” s-a discutat despre clasarea foarte proasta a tarii noastre in ceea ce priveste programele de gestionare a deseurilor, anunta Ministerul Mediului si Padurilor intr-un comunicat de presa.
Ministrul Mediului, Rovana Plumb a explicat ca performantele statelor membre UE in managementul deseurilor municipale se clasifica in functie de 18 criterii, fiecare tara primind stegulete verzi, portocalii sau rosii. Domeniile vizate de aceasta evaluare sunt volumul total de deseuri reciclate, costul eliminarii deseurilor, precum si incalcari ale legislatiei europene.
„In acest raport, Romania s-a situat in cele 10 state membre cu cele mai mari lacune in privinta punerii in aplicare a legislatiei in domeniu. Gestionarea si reciclarea deseurilor la standarde europene inseamna potential de creare a locurilor de munca „verzi” si de dezvoltare a economiei viitorului”, a declarat Rovana Plumb.
Participantii la masa rotunda „Deseuri: cele 18 criterii ale Comisiei Europene si drumul Romaniei spre performanta”, au discutat aspecte legate de strategia nationala a deseurilor 2014-2020, noua directiva de reciclare a DEEE-urilor si solutiile necesare pentru evitarea riscurilor actuale de infringement.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente