Romania mai are titei pentru 14 ani si gaze pentru 57 de ani

0
360

La nivel mondial, petrolul este suficient pentru inca 45 de ani, potrivit unui raport al companiei petroliere BP privind piata globala de resurse energeticepetrolul va dispare

Rezervele de titei ale Romaniei se vor epuiza in urmatorii 14 ani, daca este mentinuta productia actuala. La nivel mondial, petrolul este suficient pentru inca 45 de ani, potrivit unui raport al companiei petroliere BP privind piata globala de resurse energetice, prezentat de Adevarul.

Editia din acest an a raportului BP privind resursele energetice la nivel mondial arata ca rezervele dovedite de petrol ale planetei mai sunt suficiente pentru doar 45 de ani, daca se pastreaza nivelul actual al productiei. Nici la capitolul gaze naturale omenirea nu sta prea bine, rezervele urmand sa se epuizeze in 62 de ani.

Datele BP arata ca Romania mai are rezerve de petrol care totalizeaza circa 0,5 miliarde de barili, ceea ce inseamna 0,037% din totalul rezervelor mondiale. Aceasta cantitate va fi suficienta doar pentru urmatorii 14 ani.

In ceea ce priveste rezervele de gaze, Romania sta ceva mai bine. Acestea se ridica la circa 630 de miliarde de metri cubi, reprezentand 0,3% din totalul planetei, si ne vor ajunge inca 57 de ani.

La capitolul gaze, Rusia detine suprematia, cu rezerve de 44.380 de miliarde de metri cubi, iar pe locul doi este Iranul.

Productia mondiala de gaze a inregistrat in 2009 primul declin din istorie,de 2,1%, iar cea de petrol a avut cel mai mare recul din 1982 pana acum, de 2,6%.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.