Romania si Canada, schimb de inforamatii pe tema impactului de mediu al proiectelor miniere

Romania si Canada, schimb de inforamatii pe tema impactului de mediu al proiectelor miniere
Romania si Canada, schimb de inforamatii pe tema impactului de mediu al proiectelor miniere

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat, dupa o intalnire cu omologul sau canadian, ca au convenit ca Romania si Canada sa schimbe informatii despre procedurile de evaluare a impactului de mediu, in cazul proiectelor miniere de mare capacitate, relateaza Mediafax.

“Am convenit, de principiu, ca Romania si Canada sa identifice modalitati prin care pot schimba informatii pe tema procedurilor de evaluare a impactului de mediu, in cazul proiectelor miniere de mare capacitate”, a spus Korodi, dupa intalnirea de la New York, unde este prezent la Summit-ul Natiunilor Unite privind schimbarile climatice.

Potrivit Ministerului Mediului, cei doi ministri au convenit, de principiu, sa dezvolte un sistem care sa permita schimbul de informatii referitoare atat la procedurile de evaluare a impactului de mediu al mineritului de mare capacitate, cat si la principalele companii si la practicile si procedurile utilizate de acestea in activitatea de minerit.

“Cu aceasta ocazie, ministrul canadian Leona Aglukkaq a admis ca, in acest domeniu, Canada deruleaza proceduri complexe de evaluare, exprimandu-si deschiderea pentru un schimb bilateral de experienta la nivelul agentiilor de mediu, care sa vizeze procedurile si etapele in evaluarea proiectelor din domeniu”, se mai arata intr-un comunicat de presa.

La Summit, Attila Korodi a avut intalniri bilaterale si cu omologii sai din Portugalia, Slovacia, Israel si Germania.

Intalnirea bilaterala romano-slovaca a abordat, printre altele, subiecte din sectoarele managementului deseurilor si calitatii aerului, precum si aspecte referitoare la alocarile diferentiate ale fondurilor din bugetul UE, sub noul cadru financiar 2014 – 2020.

La intalnirea cu Korodi, ministrul federal al Mediului si Securitatii Nucleare din Germania, Barbara Hendricks, a propus ca, in viitorul apropiat, cele doua state sa dezvolte un parteneriat in domeniul eficientei energetice, printr-un proiect pe care Germania sa-l implementeze intr-un oras din Romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente