Romania urca pentru prima data in top 10 al celor mai atractive tari din lume privind investitiile in energie eoliana

Eoliene
Romania urca pentru prima data in top 10 al celor mai atractive tari din lume privind investitiile in energie eoliana

Romania a intrat in topul celor mai atractive zece tari pentru investitii in energie eoliana, dupa ce a urcat trei locuri, de pe 13 in noiembrie, potrivit raportului trimestrial Country Attractiveness Indices al Ernst & Young (E&Y), care include 40 de tari.

“Indicele E&Y plaseaza Romania pe acelasi loc cu Polonia si Irlanda privind atractivitatea pietei de energie eoliana, si foarte aproape de tari precum Suedia, Franta si Italia”, se arata intr-un comunicat al E&Y.

Din Europa Centrala si de Est, Polonia se situeaza pe zece, la egalitate cu Romania in privinta atractivitatii pentru investitii in sectorul energiei eoliene, Grecia pe 26, Turcia pe 29, Ucraina pe 32, Bulgaria 33, Ungaria si Cehia 38.
In functie de indicele general, care include punctajele pentru toate categoriile de energie regenerabila, eoliana, solara, geotermala si biomasa, Romania se mentine pe locul 13 la nivel mondial, inaintea Poloniei si dupa Australia si Spania (ambele pe 11). Lider a ramas si in acest an China.
Romania este considerata cea mai atractiva tara din regiune pentru investitii eoliene, urmata de Polonia, Grecia (21), Turcia (30), Ucraina (32), Bulgaria (34), Ungaria (39) si Cehia (40).
E&Y analizeaza trimestrial cele mai atractive 40 de tari din lume privind piata interna de energie regenerabila, infrastructura si compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale. Dupa investitiile record de anul trecut, perspectivele pentru anul acesta sunt incerte in sectorul energiei regenerabile, potrivit E&Y, in special in tarile dezvoltate. In timp ce pietele consacrate se vor confrunta cu tot mai multe constrangeri financiare, in special in zona euro, pietele emergente vor continua sa prospere in acest sector, datorita programelor ambitioase de atragere a investitiilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente