Romania va avea un potential tehnic maxim in energia eoliana de 3.000 MW, in 2025

0
362

Romania va avea un potential tehnic maxim in energia eoliana de 3.000 MW, in 2025, in special in zona Dobrogei, a declarat vineri consilierul in cadrul ministerului Economiei (ME), Dana Chirvase, la un seminar pe tema energiei eoliene.
Energie_eoliana
Potrivit unui studiu comandat de ME, in prezent, Romania are un potential tehnic maxim de 1.200 MW, iar pana in 2025, acesta va ajunge la 3.000 MW.

Pana in prezent, in Romania sunt instalati circa 8MW din energie eoliana.

La nivel global, sunt instalati 100 GW in momentul actual in ferme eoliene, iar tara noastra depune eforturi ca pana in 2020 sa atinga targetul de 24% E-SRE.

In prezent, se afla in desfasurare mai multe proiecte de parcuri eoliene, cu o putere instalata cumulata de cateva sute MW. Astfel, Grupul CEZ din Cehia construieste in Dobrogea un parc de 600 MW, estimat la circa 1,1 miliarde euro, cel mai mare parc pe uscat din Europa. Primele turbine vor fi puse in functiune undeva spre sfarsitul acestui an.

De asemenea, EDP Renovaveis dezvolta doua proiecte cu o putere totala instalata de 228MW, iar primele turbine eoliene vor fi instalate pana la finele lui 2009. Totodata, Blue Planet, parte a holdingul Blue Investments, va construi un parc eolian de 35 MW la Baia, in judetul Tulcea, cu o investitie de 60 milioane euro, parc ce urmeaza sa fie finalizat la sfarsitul anului 2009.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.