Expozitia „Patrimoniul din Rosia Montana in imagini” ajunge la Bucuresti, gazduita de Casa Ion Mincu

0
423
Expoziţia "Patrimoniul din Roşia Montană în imagini" ajunge la Bucureşti, gazduita de Casa Ion Mincu
Expozitia „Patrimoniul din Rosia Montana in imagini” ajunge la Bucuresti, gazduita de Casa Ion Mincu

Casa Ion Mincu, recent restaurata, si Gradina OAR sunt incepand de marti – 9 octombrie – ora 19:00 – gazda expozitiei de fotografie „Patrimoniul din Rosia Montana in imagini”.

Va invitam sa treceti pragul uneia dintre cele mai importante cladiri de patrimoniu ale Bucurestiului, casa memoriala in care a trait si a lucrat arhitectul Ion Mincu, pentru a descoperi pe fundalul oferit de monumentul restaurat cu o grija exemplara o alta dimensiune a patrimoniului – Rosia Montana vazuta prin lentila artistilor fotografi.

Fotografiile cuprinse in expozitie au fost realizate in cadrul unui atelier desfasurat in Rosia Montana in perioada iunie – august 2012, cu participarea fotografilor: Stefan Angelescu, Catalin Chiriloi, Edmond Kreibik, Johannes Kruse, Manfred Mehrer, Radu Salcudean, Calin Suteu si Daniel Vrabioiu.

Expozitia a fost prezentata initial in cadrul festivalului FanFest desfasurat in luna august la Rosia Montana, iar ulterior, in luna septembrie, la Cluj in Bastionul Croitorilor. Dupa prezentarea din Bucuresti, expozitia urmeaza sa fie itinerata la Viena si apoi din nou in tara.

Programul de vizitare al expozitiei este: 9 – 14 octombrie, luni – sambata intre orele 10.00 – 17.00, duminica intre orele 10.00 – 14.00.

Proiectul „Patrimoniul din Rosia Montana in imagini” isi propune cresterea vizibilitatii patrimoniului cultural de la Rosia Montana, in sprijinul unei mai bune constientizari a valorii exceptionale a acestuia. Proiectul are la baza realizarea unui repertoriu fotografic al patrimoniului de catre artisti fotografi si prezentarea acestuia in cadrul unei expozitii itinerante in tara si strainatate.

Proiectul este derulat de Asociatia Alburnus Maior si partenerii: a|r|a – Arhitectura. Restaurare. Arheologie, EXTRAART si FORMATEST, cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National (AFCN).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.