S-a incheiat concursul de colectare selectiva a deseurilor

CJ Maramures a semnat contractul pentru centrele de colectare a deseurilor din judet
S-a incheiat concursul de colectare selectiva a deseurilor
S-a incheiat concursul de colectare selectiva a deseurilor

Liceul Teoretic „Székely Mikó” a iesit invingator, iar in total elevii din Sfantu Gheorghe au strans 35 de tone de deseuri reciclabile

In cadrul concursului de colectare selectiva de deseuri, organizat de Primaria Municipiului Sfantu Gheorghe si Tega SA, elevii Liceul Teoretic „Székely Mikó” au depus 13 tone de deseuri colectate selectiv. Astfel, s-au clasat pe locul I, cu o cantitate de 10,16 kg de deseuri reciclabile per elev. Scolile din oras au reusit sa colecteze in total 35 de tone de deseuri, din care cea mai mare cantitate a fost reprezentata de deseuri de hartie.

La final, clasificarea a fost decisa de cantitatea colectata si depusa de deseuri.

La concursul intre scoli, cantitatea totala a fost impartita la numarul elevilor si astfel s-a aflat cantitatea de deseuri per elev. Pe locul II s-a clasat Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, cu 8 tone de deseuri colectate selectiv. Aceasta cantitate impartita la numarul elevilor a rezultat 7 kilograme per elev. Elevii Liceului de Arte „Plugor Sándor” au reusit sa colecteze si sa depuna 3,8 tone de deseuri, astfel clasandu-se pe locul trei, cu 6,4 kg de deseuri per elev.

In cazul concursului intre clase, clasificarea s-a realizat in functie de cantitatea totala. Pe locurile I–III s-au clasat trei clase din Liceul Teoretic „Székely Mikó”: primii sunt elevii clasei a V-a B, cu un total de deseuri depuse de 4,2 tone, pe locul al doilea clasa a III-a A, cu 3,8 tone, iar pe locul trei au terminat elevii clasei a IX-a B, cu 2,2 tone. Ei sunt urmati de doua clase din Liceul de Arte „Plugor Sándor”, clasa a III-a A si a III-a B a reusit sa predea 1,9 tone, respectiv 1,6 tone de deseuri.

Premiul celor opt castigatori consta in cate o tabla inteligenta. Tabla interactiva (whiteboard-ul) este un instrument educational electronic care face usor posibil schimbul de idei, informatii si materiale didactice cu elevii, cat si inregistrarea digitala a operatiunilor intreprinse pe aceasta. Valoarea unei astfel de table este de aproximativ 10.000 de lei.

Actiunea de colectare a deseurilor reciclabile a avut loc in perioada 16-31 mai, iar participantii au putut depune deseuri si pe strada Energiei nr. 2.

Pe parcursul concursului, clasele si scolile participante au trebuit sa colecteze o cantitate cat mai mare de deseuri colectate selectiv si reutilizabile, acestea putand fi hartie, carton, obiecte de plastic, PET-uri, articole din aluminiu, cat si sticla.

La concurs, la cele doua categorii s-au inscris in total 10 unitati de invatamant.

Si in continuare merita sa se colecteze si sa se depuna deseurile de ambalaje la centrul de pe strada Energiei, astfel sporind sansele orasului de a castiga un premiu valoros in cadrul concursului organizat de Eco-Rom Ambalaje SA, pentru titlul de „Orasul reciclarii”.

Campania se desfasoara in perioada 1 ianuarie – 30 iunie, iar anul acesta participa 32 de orase. Orasul care va reusi pe perioada campaniei sa colecteze cea mai mare cantitate de deseuri reciclabile/locuitor va primi ca si premiu un spatiu de recreere ecologic, cu wi-fi gratuit. Valoarea totala a investitiei este de 12 mii de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *