Salonul Eco Agricultura din cadrul Indagra reuneste 50 de firme de profil in 2013, 20 din afara tarii

Salonul Eco Agricultura din cadrul Indagra reuneste 50 de firme de profil in 2013, 20 din afara tarii
Salonul Eco Agricultura din cadrul Indagra reuneste 50 de firme de profil in 2013, 20 din afara tarii

Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica ‘Bio-Romania’ in parteneriat cu Romexpo organizeaza, in perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2013, a 14-a editie a Salonului Eco Agricultura, in cadrul celui mai mare targ de agricultura din sud-estul Europei – INDAGRA.

La Eco Agricultura vor fi prezente peste 50 de firme de profil din care 20 din strainatate.

Pentru prima data in istoria salonului, cel mai mare retailer european, Carrefour, va expune intreaga gama de produse ecologice romanesti comercializate in baza parteneriatului cu Asociatia Bio Romania. Incepand cu data de 30 octombrie 2013, vor putea fi achizitionate in reteaua de magazine Carrefour din toata tara aproximativ 70 de produse ecologice romanesti.

„Prima noutate a Salonului Eco Agricultura din acest an este ca dintr-un pavilion lateral pe care l-am avut alocat in ultimii ani, care de altfel era destul de generos de 1.000 de mp, partenerul nostru Romexpo ne-a dat posibilitatea sa organizam Salonul Eco Agricultura in acest an, in Pavilionul central, pe inelul principal, zona cu cea mai mare expunere. Anul acesta, salonul va avea si o puternica dimensiune internationala pentru ca sunt prezente peste 20 de firme din afara Romaniei dintr-un total de 50 de participanti. De asemenea, in cadrul salonului va fi prezent cel mai mare lant de hipermarketuri din Europa, iar directorul general al Carrefour Europa va fi prezent special pentru acest eveniment”, a declarat pentru AGERPRES presedintele Bio Romania, Marian Cioceanu.

Acesta a precizat ca, incepand de miercuri, se vor gasi in intreaga retea de hipermarketuri Carrefour din Romania peste 70 de produse ecologice romanesti, intre care produse de panificatie ecologice, dulci si sarate, paste fainoase, produse lactate, orez bio romanesc, miere de zmeura, salcam, tei, mere ecologice, vinuri, fructe de padure ecologice congelate si seminte de tot felul.

In data de 31 octombrie 2013 va avea loc Romanian Organic Forum, conferinta in cadrul careia se va semna o Declaratie de Intentie privind agricultura ecologica intre Federatia Nationala a Agriculturii Biologice din Franta (FNAB) si Bio-Romania.

Romanian Organic Forum se afla la a cincea editie si este cea mai mare conferinta de profil din Sud Estul Europei, care reuneste anual invitati de marca din acest domeniu. In acest an si-a propus sa aduca impreuna operatorii din agricultura ecologica, alaturi de specialisti din tara si strainatate, pentru a face cunoscute ultimele tehnologii utilizate in sistemul agriculturii ecologice, strategii de marketing, legislatia din domeniu precum si viziunea viitoarei Politici Agricole Comune in domeniul agriculturii ecologice.

Ajuns la cea de a 18-a editie, targul INDAGRA va reuni peste 430 de companii din Romania, dar si din alte 20 de tari, ocupand o suprafata expozitionala de peste 30.000 de metri patrati. La editia din acest an vor fi aduse si cele mai multe animale, in jur de 350 de capete.

Vizitatorii targului vor putea cumpara seminte, bulbi de flori, ingrasaminte si vor putea vedea ultimele tehnologii si echipamente pentru irigatii, utilaje agricole, sere si solarii, demonstratiile si concursurile fiind nelipsite de la cel mai mare eveniment de agricultura.

In aceeasi perioada, venind in completarea tematicii targului, la Romexpo vor mai avea loc alte manifestari expozitionale – Indagra Food (targ international pentru industria alimentara), All – Pack (expozitie internationala pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice), Expo Drink & Wine (targ de vinuri, bauturi alcoolice si non-alcoolice), Autoteexpotehnica (expozitie internationala de componente auto) si Targul de Produse Traditionale, evenimente ce reunesc peste 250 de firme din tara si din strainatate.

Targurile vor fi deschise de miercuri pana sambata, intre orele 10,00 si 18,00, iar duminica intre orele 10,00 si 16,00. Pretul unui bilet de acces este de 15 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *