Salvarea padurilor tropicale galeata cu galeata

paduri tropicaleProiect pentru salvarea padurilor tropicale – initiat de Kreidezeit…

Salvarea padurilor tropicale – galeata cu galeata

1 m² de suprafata vopsita = 1 m² de padure salvata

Defrisarea plamanului verde al Pamantului la nivel global serveste unei serii intregi de interese economice. Pe langa exploatarea directa a masei lemnoase, padurile „trebuie” sa dispara pentru a se obtine suprafete de pasuni necesare turmelor uriase de vite, care la randul lor produc gaz de metan, o substanta care polueaza atmosfera terestra. Mai mult, in depresiunea ecuatoriala, in spatiul de trai al indienilor Awa padurea tropicala este periclitata si de faptul ca zacamintele locale de aur sunt accesibile in scopuri industriale.

Asociatia „Salvati padurile tropicale” cu sediul in Hamburg, se ocupa printre altele de un proiect desfasurat in Ecuador, in cadrul caruia se cumpara bastinasilor Awa terenuri forestiere in scopul de a le asigura un trai traditional prospectiv in propria lor patrie.
Informatii suplimentare veti putea obtine direct de la Asociatie:

www.regenwald.org

Noi, cei de la KREIDEZEIT am remarcat acest proiect, odata cu vizionarea filmului documentar intitulat „Noi hranim lumea”.
Iata o afirmatie impresionanta din film, care ni s-a intiparit adanc in minte:

1 hectar de padure tropicala costa doar 70 Euro !!!
1 hectar = 10.000 m² = cca. 1 cent/m².

Si asa am ajuns la urmatoarea idee:
O galeata de 10 litri de vopsea de var Kreidezeit- una dintre cele mai apreciate vopsele de var din gama noastra de produse – este suficienta pentru a acoperi o suprafata de 45 m². Cu o donatie de 45 centi pe galeata, poate fi deci salvata o suprafata de 45 m² de padure tropicala.

Pe scurt, acesta inseamna ca:

1 m² de suprafata vopsita = 1 m² de padure tropicala salvata.

In Romania, donatiile de 45 centi pe galeata de 10 litri, vor fi incluse in pretul actual (deci, fara majorare de pret) al produsului, suma urmand sa fie virata in totalitate in contul asociatiei.
Kreidezeit, producator vopsele ecologice
*D-l Ziesemann, fondatorul Kreidezeit

Procesul de cumparare a terenurilor se va desfasura cu ajutorul notarilor locali din Ecuador, iar parcelele de pamant vor fi inregistrate in cartea funciara, dreptul de proprietate revenind indienilor Awa, cu clauza de a nu fi revandute in viitor. Astfel pamantul va constitui definitiv proprietatea indienilor.

Bastinasii Awa sunt caliti deja de lupta pentru supravietuire, si s-au impotrivit de multe ori cu succes si prin variate metode interventiilor industriei in teritoriul lor.
vopsea ecologica, vopsea de var

Kreidezeit Naturfarben GmbH este un producator german de vopsele si materiale de constructii ecologice. Kreidezeit a fost infiintata acum 20 ani, astazi fiind unul dintre cei mai recunoscuti producatori de vopsele eco din Europa. Este prezenta si in Japonia, Canada, Rusia, Australia.

Sursa: Naturalpaint.ro

Produsele Kreidezeit sunt prezente pe piata romana din anul 2005, prin firma Naturalpaint SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *