Saptamana curateniei in Delta Dunarii

Saptamana curateniei in Delta Dunarii a debutat cu o actiune de igienizare in zona Sulina si va continua pana la data de 4 septembrie.curatenie in Delta

Astazi, angajatii Administratiei Rezervatiei Delta Dunarii vor curata zona canalului Mila 36 si zona economica a Grindului Chituc.

Fara ATV-uri in Delta

Miercuri, o echipa de agenti ecologici se va deplasa in dreptul localitatii Corbu, iar o alta va igieniza traseul turistic numarul 13 din districtul Uzlina-Murighiol. Joi se va organiza o actiune in localitatea Crisan, pentru curatarea malului stang al canalului Sulina si a malului drept al Dunarii Vechi. Ultima zi a saptamanii curateniei va fi dedicata zonei Sfantu Gheorghe.

“Ne-am bucura daca fiecare vizitator care va veni in Delta nu va dori cu orice pret sa plece acasa cu un brat de nuferi, nu va dori sa vada de aproape cuiburile de pasari, multumindu-se sa admire aceste monumente ale naturii de la distanta care le ofera siguranta existentei si nici nu va dori sa intre cu masinile si cu ATV-urile pe plajele salbatice ale rezervatiei”, a declarat guvernatorul Deltei, Grigore Baboianu.

Ziua Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii este sarbatorita astazi prin diverse actiuni de igienizare. La 1 septembrie a intrat in vigoare Hotararea Guvernului nr. 983 din 1990, prin care Delta Dunarii si zonele invecinate au fost declarate Rezervatie a Biosferei.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,210FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente