Schimbarea climatica nu mai este o problema pe care o putem rezolva in urmatoarele decenii

Schimbarea climatica

Cercetatorul Peter Wadhams, unul dintre cei mai mari experti in meteorologie, prezice ca gheata de la Polul Nord se va topi in patru ani.

Profesorul Wadhams este tot mai ingrijorat de incalzirea globala. „Schimbarea climatica nu mai este o problema pe care o putem rezolva in urmatoarele decenii. Trebuie sa luam masuri si sa reducem nivelul de dioxid de carbon, dar sa apelam si la noile tehnologii din bioinginerie, care pot incetini acest proces dramatic”, a explicat profesorul Wadhams pentru The Guardian.

Acesta a adaugat: „La inceput am crezut ca gheata va mai rezista inca 50 de ani, insa straturile au inceput sa se topeasca rapid, mai ales in lunile de vara”.

Suprafata inghetata din zona polara contribuie la pastrarea echilibrului sistemului climatic global. Datorita suprafetei sale lucioase, calota inghetata reflecta peste 80% din lumina solara. Atunci cand gheata se topeste creste si suprafata oceanului expusa luminii solare care este absorbita in procent de 90% si conduce la incalzirea Oceanului Arctic.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente