Schimbarile climatice ar putea declansa urmatorul Razboi Mondial

Schimbarile climatice ar putea declansa urmatorul Razboi Mondial

Schimbarile climei pun in pericol intreaga lume, oamenii de stiinta aducand tot mai multe argumente care sustin faptul ca incalzirea globala va creste competitia pentru resurse, va genera dezastre naturale si va limita accesul la sursele de energie.

Unul dinte cele mai graitoare exemple ar putea fi foametea din Africa, generata de seceta, care va duce la o migratie in masa si, implicit, la deschiderea de noi conflicte, informeaza The Guardian.

Schimbarile climatice vor creste pericolul razboaielor, violentelor si actiunilor militare indreptate impotriva Regatului Unit al Marii Britanii, existand riscul unui regres in civilizatie, avertizeaza secretarul britanic pe probleme de clima, Chris Huhne.

Cea mai problematica ramane, insa, lipsa de progrese privind reducerea impactului pe care emisiile de gaz le au asupra efectului de sera.

“Schimbarile climatice reprezinta o amplificare a amenintarilor”

Ele vor accentua instabilitatea statelor, vor contribui la amplificarea fenomenului de saracire a natiunilor, vor accentua inegalitatile si asta va genera conflicte”, intentioneaza sa spuna secretarul intr-un discurs in fata expertilor apararii.

Potrivit acestuia, zonele cu cel mai mare risc de schimbare climatica sunt si zonele cu risc geopolitic major.

In plus, aceste schimbari cresc riscul unei inversari cu 180 de grade a progresului realizat de la revolutia industriala incoace, privind prosperitatea si democratia, argumentand ca incalzirea globala ar putea intoarce lumea la o viata mult mai dura.

Huhne: tarile sa fie pregatite pentru orice situatie

Asa cum o tara trebuie sa se pregateasca oricand pentru razboi, tot asa ar trebui sa fie intotdeauna pregatita pentru un dezastru ecologic, pe care ministerul britanic al Apararii l-a caracterizat drept unul dintre cei 4 factori problematici care vor afecta populatia Pamantului in urmatorii 30 de ani.

Comparatia secretarului rezoneaza in declaratiile lui Sir David King, fost consultant pe stiinta al guvernului britanic care avertiza in 2004 ca incalzirea globala reprezinta o amenintare mai infricosatoare terorismul.

ARTICOLE SIMILARELupta pentru petrol risca sa declanseze un RAZBOI in ArcticLibia ameninta sa atace EuropaApetitul pentru razboaie creste odata cu averea!Obama “se ia” de super-bogati. Vrea sa ii “stoarca” de 600 mld de dolariTripla amenintare a armatei chineze Avertizarea din 2004 l-a scandalizat intr-atat pe presedintele american de atunci George Bush, incat acesta i-a cerut lui Tony Blair sa-l tina sub control pe omul de stiinta.

Huhne lanseaza un apel la toate tarile sa contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Discursul secretarului vine intr-un moment delicat pentru primul ministru al Marii Britanii, David Cameron, care a fost pus intr-o pozitie destul de umilitoare saptamana aceasta de o revolta pornita de la probleme de clima pusa la cale de membrii sai din Parlamentului European.

Huhne va cita in discursul sau experti militari, inclusiv oameni de la Pentagon, care au avertizat si ei ca schimbarile climatice vor contribui la cresterea riscului de conflict si terorism.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente