Scrisoare deschisa: Spuneti NU unui amendament periculos privind regimul ariilor naturale protejate!

arii-protejate.jpgCatre :
Presedintele Romaniei
Senatul Romaniei
Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile

S.E.O.P.M.M. Oceanic-Club a aflat cu stupoare in cursul acestei zile despre amendamentele propuse in Senatul Romaniei pentru OUG nr.154/2008 care modifica OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate . Mai precis este vorba despre propunerea d-lui senator Trifon Belacurencu :Se solicita scoaterea habitatului “Stepe ponto-sarmatice ” ca sit ecologic de importanta comunitara deoarece acesta nu exista in nici o alta tara membra a Uniunii Europene . In momentul aderarii tarii noastre la U.E., acest tip de habitat trebuia sa fie recunoscut ca sit de importanta comunitara si sa se regaseasca sub protectie in cel putin doua din statele membre ale Uniunii Europene, tinand cont ca Romania a fost admisa ca ultim stat in anul 2007 . Deoarece habitatul ” Stepe ponto-sarmatice ” nu este recunoscut in alta tara a UE, acesta nu poate sa fie de importanta comunitara si sa faca parte din reteaua ecologica europeana “Natura 2000” . Conform “principiilor” aberante ale acestei propuneri de amendament ar insemna ca nici un habitat sau specii endemice dintr-un stat membru U.E. nu pot fi protejate. Acest tip de habitat exista in Uniunea Europeana doar in Romania si de aceea este cu atat mai important pentru conservarea biodiversitatii, a capitalului genetic si a echilibrului ecologic.
Aceasta propunere de amendare a actului normativ mentionat, in conditiile in care se pune in practica, va aduce grave prejudicii nu doar regiunii cu cea mai mare biodiversitate din Romania (am numit aici Dobrogea) dar si capitalului natural de pe intregul teritoriu al Romaniei. Consideram aceasta initiativa drept un atentat la patrimoniul natural al Romaniei.

Excelenta, Domnule Ministru, Domnilor Parlamentari , va solicitam in numele drepturilor asupra capitalului natural al generatiilor viitoare sa
opriti acest demers !

Director coordonator
biol. Razvan Popescu-Mirceni

Articolul precedentViata fara masini…
Articolul următorManual ecologic

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,209FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente