Se cauta nume pentru Parcul cu copaci seculari din Aiud.

Parcul municipal din Aiud are o vechime de peste un secol

Propunerea consilierilor UDMR este in dezbatere publica, timp de o saptamana, pe pagina de internet a Primariei Aiud, www.aiud.ro. Pe lista mai sunt nume de filosofi, poeti, profesori si exploratori.

Consilierii UDMR propun ca singurul parc din Aiud, cu o vechime de peste un secol, sa poarte numele poetului, scriitorului impresionist si traducatorului Áprily Lajos. Alesii aduc drept motivatie stransa legatura pe care a avut-o omul de cultura cu orasul, dar si faptul ca a locuit in vecinatatea parcului.

Administratia locala a hotarat ca numele sa fie atribuit in urma unei dezbateri pe pagina de internet a Primariei, www.aiud.ro, in perioada 22-26 august.

Pe lista supusa dezbaterii publice se mai afla afla numele lui Mircea Vulcanescu, scriitor, filosof si teolog care a murit in inchisoarea comunista de la Aiud, dar si al intemeietorului primul liceu romanesc din Aiud.

Cei interesati mai pot alege numele profesorului Iacob Buta, al lui Fenichel Samuel, exploratorul aiudean care a a colectionat piese etnografice, fluturi si insecte exotice, ce au ajuns in muzee din Budapesta, Viena, Berlin, Basel si chiar al poetului national Mihai Eminescu.

“Cred ca, fiind vorba de singurul parc din Aiud, cu atat mai mult cu cat el are o vechime de peste 100 ani, aflandu-se printre primele parcuri din Transilvania, parerea aiudenilor cu privire la numele pe care il va purta trebuie aflata“, apreciaza Horatiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *