Se pot depune cererile de finantare in domeniul energiei regenerabile prin Programul Rondine

Se pot depune cererile de finantare in domeniul energiei regenerabile prin Programul Rondine
Se pot depune cererile de finantare in domeniul energiei regenerabile prin Programul Rondine

Administratia Fondului pentru Mediu anunta deschiderea sesiunii de finantare pentru deplasarea in Norvegia si Islanda a potentialilor beneficiari ai Programului Rondine pe cele doua componente: hidroelectrica si geotermala.

In calitate de Operator al Programului ‘RO06 Energie regenerabila’ — RONDINE, Administratia Fondului pentru Mediu anunta deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finantare in cadrul Fondului pentru Relatii Bilaterale, finantat din Granturile SEE. Intre 24-28 martie 2014, potentialii beneficiari ai programului RONDINE se vor deplasa intr-o vizita oficiala pentru a dezvolta parteneriate sustenabile cu parteneri din Statele Donatoare (Norvegia si Islanda).

Ghidul solicitantilor si documentatia necesara depunerii cererilor de finantare sunt publicate pe site-ul www.rondine.ro.

Potentialii beneficiari ai programului RONDINE care doresc sa faca parte din delegatia care se va deplasa in Statele Donatoare pot transmite aplicatiile electronic, la adresa [email protected], incepand cu data de 04.03.2014. Ultima zi de depunere a cererilor de finantare este 10.03.2014.

Pentru componenta hidroelectrica, solicitantii eligibili sunt operatorii economici privati sau de stat, iar pentru componenta geotermala solicitantii eligibili sunt operatorii economici privati sau de stat si unitatile administrativ-teritoriale.

In perioada 11 — 14 martie 2014, Administratia Fondului pentru Mediu va analiza cererile de finantare depuse de beneficiari. Lista solicitantilor acceptati va fi publicata pe site-ul www.rondine.ro.

Informatii suplimentare

Administratia Fondului pentru Mediu a fost desemnata Operator de Program in data de 18 octombrie 2012, in domeniul promovarii energiei regenerabile, in cadrul Granturilor SEE.

Programul de finantare are doua componente: hidroelectrica si geotermala. Prin componenta hidroelectrica se urmareste realizarea de investitii initiale si retehnologizarea hidrocentralelor, cu scopul extinderii capacitatii de productie de electricitate din surse regenerabile. Componenta geotermala vizeaza realizarea de investitii initiale, retehnologizarea centralelor de producere a energiei termice ce utilizeaza energia geotermala, cu scopul extinderii capacitatii de productie de energie termica din surse regenerabile.

Administratia Fondului pentru Mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *