Selgros deschide un parc fotovoltaic de 2 mil. euro

0
419
Selgros deschide un parc fotovoltaic de 2 mil. euro
Selgros deschide un parc fotovoltaic de 2 mil. euro

Selgros, operator de magazine de tip cash & carry (cu vanzare angro), va deschide saptamana viitoare primul sau parc fotovoltaic, amplasat pe acoperisul magazinului din Pantelimon, la iesirea din Bucuresti.

Retailerul a investit circa 2 milioane de euro pentru instalatia care include 3.778 de panouri solare reprezentand o putere de 906 kilowati.
„Este prima investitie de acest gen, vor urma si altele. Panourile urmeaza sa fie plasate pe acoperisurile magazinelor si parcarilor noastre”, a declarat Alexandru Vlad, director executiv al Selgros Cash & Carry Romania.
Instalatia fotovoltaica face parte din planul Selgros de a reduce costurile de operare a magazinelor pe care le detine.
„Credem ca, alocand resurse pentru energia verde, putem obtine atat un mediu mai putin poluat, cat si o atenuare partiala a efectelor majorarii preturilor la utilitati”, a explicat Vlad intr-un comunicat de presa.
Investitie pe o piata embrionara

La finele lunii august, Selgros a primit licenta de producator de energie electrica. Centrala electrica fotovoltaica de la magazinul din Pantelimon are un randament calculat de 86%, potrivit Selgros.
In Romania, piata productiei de energie electrica in panouri solare se afla la inceput. Martifer Solar Energy (Portugalia) a inaugurat de curand un parc solar de 1,5 MW in localitatea Pufesti, din judetul Vrancea. Alti investitori care au anuntat proiecte de parcuri fotovoltaice sunt Heliotech (Spania), Electrawinds (Belgia) si Renovatio (Cipru).
Selgros are in Romania o retea formata din 19 magazine de tip cash & carry (cu vanzare angro). In 2011, compania de retail a inregistrat o cifra de afaceri de 3,4 miliarde de lei si un profit de peste 86,7 milioane de lei.
Selgros Cash&Carry Romania este unul dintre cei mai mari retaileri din Romania. Compania face parte din grupul elvetian TransGourmet Holding SE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.