Situatie grava in padurile din Kenya

Considerata a fi unul din cele mai  spectaculoase ecosisteme ale lumii, Kenya a ajuns astazi in pragul  uneipadure kenyana adevarate catastrofe. Deforestarile masive (numai padurea Mau,  cea mai mare din Kenya, a pierdut un sfert din cele 400 000 de hectare  ale sale) au produs sfecte grave,  esimtite puternic de fermele  kenyene, de sectorul energetic si de faimoasele parcuri nationale din  Kenya.

Un atlas produs de Programul pentru Mediu al Natiunilor Unite  (UNEP) arata gravitatea situatiei prin juxtapunerea unor imagini ale  padurilor kenyene luate din satelit in 1970 cu alte imagini ale  padurilor din acest an.
Conform Ministerului Padurilor si al Vietii Salbatice din Kenya,  mai putin de 2% din tara e acoperita de paduri in acest moment,  cifra mult sub minimul de 10% considerati necesari pentru un  ecosistem sanatos.

Ministrul Mediului din Kenya, John Michuki a declarat ca pentru a  contracara aceasta stare de fapt, in urmatorii 20 de ani vor fi  plantati 7,6 miliarde de copaci pe suprafata tarii. Deocamdata se  face simtita o dorinta tot mai mare de implicare a cetatenilor  acestei tari : in ultimii doi ani au fost plantati 162 de milioane  de copaci de catre o gama larga de organizatii (ale societatii  civile, religioase, ale tinerilor, ale femeilor etc.). Diverse  personalitati din Kenya se arata, de asemenea, interesate de  protectia mediului, printre acestea numarandu-se si laureatul  Premiului Nobel pentru Pace, Wangari Maathai.

Sursa: http://ecology.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente