Slobozia: Institutiile publice isi pot monta panouri solare cu bani de la Mediu

Slobozia: Institutiile publice isi pot monta panouri solare cu bani de la Mediu

Succesul programului „Casa Verde” pentru persoanele fizice a determinat autoritatile sa extinda campania de inlocuire a surselor de incalzire conventionale si la institutiile publice.

Pana pe 20 ianuarie, toate primariile, institutiile publice si unitatile de cultura pot aplica pentru programul „Casa Verde”. Sesiunea de proiecte pentru persoanele fizice a fost un succes, peste 115 dosare fiind depuse la Agentia de Protectia Mediului (APM) Ialomita.

„Pana acum, avem 118 dosare, a caror valoare depaseste 708.000 lei. Sesiunea s-a prelungit pana la 20 ianuarie 2011”, spune Adrian Oprescu, directorul APM Ialomita.

Cei care vor sa-si inlocuiasca sau sa-si completeze sursele de caldura conventionale cu surse de caldura care utilizeaza energia verde pot primi de la stat de la 6.000 pana la 8.000 de lei.

Cei care opteaza sa-si instaleze panouri solare sau termosobe cu peleti pot primi de la Fondul de Mediu cate 6.000 de lei, iar cei care vor sa isi instaleze pompe de caldura vor fi ajutati de stat cu 8.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *