Socant! Corcodusii din Mehedinti au facut pastai de fasole!

Daca acum aproximativ 16 ani, oamenii erau contrariati de gaina care a nascut pui vii, iata ca acum ne socheaza corcodusul care face pastai de fasole. Intr-adevar, intr-un sat din Mehedinti, localnicii au fost socati (si unii poate suparati) ca materia prima pentru tuica s-a transformat in fasole. Invatatii satului s-au sfatuit, s-a cerut ajutorul preotului, dar s-a ajuns la o singura concluzie: e semn divin! Poate, totusi, Divinitatea nu o sa-i lase pe oameni fara corcoduse si le vor culege din plantatia de fasole, asa cum vor gasi in plop mere si in rachita micsunele.
Vechea zicala „Cand o face plopu’ mere si rachita micsunele” ar putea deveni un adevar de netagaduit. Si asta pentru ca natura a inceput sa joace feste oamenilor. Ca dovada, mai multi gospodari dintr-o localitate mehedinteana au ramas uimiti cand au descoperit in majoritatea corcodusilor din livezi pastai de fasole lungi de aproximativ cinci centimetri si late de un centimetru.
S-au adunat cu mic, cu mare in jurul minunii specialisti in domeniu, preoti, primari si intelepti ai satului, insa nimeni nu a putut sa gaseasca o explicatie rationala. Specialistul in probleme horticole al Consiliului Judetean Mehedinti, Alexandru Gheorghe, nu a exclus posibilitatea ca modificarile genetice sa fie produse de particulele de cenusa pe care curentii de aer ii poarta peste livezile oamenilor de la depozitul de zgura al Termocentralei Halanga, situata in apropierea satului respectiv. „Numai biotehnologia, in baza cercetarilor de laborator, poate da un raspuns exact la acest fenomen. Este intr-adevar iesit din comun sa intalnesti in pomii fructiferi pastai de fasole”, a declarat Gheorghe. Primarul considera ca anomalia s-a produs din cauza gazelor de la Combinatul chimic. Satenii cred insa ca este un semn divin. Unii dintre ei au verificat pana si ceilalti pomi fructiferi, sa vada ce legume ar mai putea sa creasca in copaci. Cert este ca locuitorii satului nu vor mai avea materie prima pentru a face traditionala tuica. Recolta de fasole va fi in schimb una bogata, asta daca nu vor avea norocul sa faca si fasolea corcoduse.

Sursa: Curentul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente