Societatea Ornitologica Romana organizeaza Ziua Copiilor in Gradina Botanica Bucuresti, duminica, 10 iunie

Ziua Copiilor in Gradina Botanica Bucuresti, duminica, 10 iunie

Societatea Ornitologica Romana si Gradina Botanica Dimitrie Brandza a Universitatii din Bucuresti invita bucurestenii sa petreaca o zi de duminica in familie, inconjurati de natura. Copii, parinti si bunici sunt invitati cu mic cu mare la Ziua Copiilor in Gradina Botanica. Ii asteapta suprize felurite si personaje cunoscute, gata sa isi spuna povestile in doua piese de teatru pentru copii.

Evenimentul, sustinut de canalul documentar Viasat Nature, va avea loc duminica, 10 iunie, incepand cu orele 11:00, in Gradina Botanica „D. Brandza” din Bucuresti (zona Serelor) – Sos . Cotroceni, nr. 32, sector 6.

Duminica la orele 11:00, ne pregatim de prima piesa de teatru: Motanul Incaltat vine in Gradina Botanica pentru a ne arata ca „nu conteaza ca esti mic daca te pricepi un pic”. Va prezentam un spectacol pentru copii cu actori – „Motanul Incaltat”. Distractia, pofta de viata si rasetele sunt ingredientul unei povesti reusite.

Toti copiii vor fi invitati sa participe la un concurs de desene pe asfalt cu tema: „Lumea Pasarilor”. Cele mai bune desene vor fi premiate de Viasat Nature.

Un alt personaj faimos se prezinta in cea de-a doua piesa de teatru pentru copii a zilei: Jack si Vrejul de Fasole, in interpretarea inegalabila a actorilor teatrului Ion Creanga. Rasete, emotii, personaje memorabile si multa, multa voie buna!

Gradina Botanica este pregatita de vara, iar peisajul va fi cu siguranta un alt motiv de distractie si relaxare.

„Ne dorim foarte mult sa oferim bucurestenilor din ce in ce mai multe motive sa viziteze Gradina Botanica, astfel ca pregatim in vara aceasta o serie de evenimente cultural-educative si invitam populatia Capitalei sa redescopere natura pe aleile Gradinii”, a spus Prof. Dr. Paulina Anastasiu, Director al Gradinii Botanice Dimitrie Brandza a Universitatii din Bucuresti .

Accesul in Gradina Botanica se va face pe baza biletului de intrare astfel: bilet intreg – 5 lei, bilet redus (copii, studenti, pensionari) – 2 lei.

 

 

Programul evenimentului:

11:00 – Deschidere

11:30 – Teatru pentru copii – MOTANUL INCĂLTAT – Actorii Smaranda Gabudeanu, Ovidiu Usvat, Mihai Capatina, Ciprian Nemesiu si Claudia Croitoru  reinvie o poveste scrisa acum sute de ani de Charles Perrault. Prin joc, voie buna si inteligenta Motanul Incaltat ne prezinta povestea unui fecior de morar ajuns print, ghidat de propriul sau motto: “nu conteaza ca esti mic daca te pricepi un pic”.

12:30 – Concurs cu premii – Desene pe asfalt inspirate din lumea pasarilor

13:30 – Teatru pentru copii – JACK SI VREJUL DE FASOLE – adaptare dupa faimoasa poveste pentru copii, in interpretarea actorilor teatrului Ion Creanga din Bucuresti. Dialoguri spontane si comice prezentate intr-o distributie de exceptie: Ionut Ciocia, Ioana Ginghina, Cristi Cretu, Camelia Andrita, Iuliana Costiniu.

14:30 – Premierea concursului Desene pe asfalt inspirate din lumea pasarilor

 

CE PUTETI VIZITA:

–              Expozitia de desene Spring Alive, organizata de societatea Ornitologica Romana, care prezinta              desenele copiilor care au participat la proiectul international Spring Alive de-a lungul anilor.

–                 Expozitia Plant Art 2012

–              Expozitii speciale:  Flora Dobrogei (Colina Dobrogeana), Flora mediteraneana

–              Centrul de Educatie Ecologica

–              Serele Gradinii Botanice din Bucuresti (pana la orele 13:00)

 

ORGANIZATORI

Societatea Ornitologica Romana (SOR) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit care deruleaza activitati pentru protectia pasarilor si naturii cu sprijinul membrilor), voluntarilor, pe baza de donatii si proiecte.

 

SOR si-a asumat misiunea de a cerceta mediul inconjurator si impactul societatii asupra acestuia, de a actiona pentru conservarea si protejarea pasarilor, a speciilor rare si a habitatelor acestora, precum si de a coopera cu autoritatile statului in vederea indeplinirii misiunilor sale.

Infiintata in anul 1860, in timpul domniei lui Al. I. Cuza, Gradina Botanica din Bucuresti este o institutie de cultura, educatie si cercetare, un factor activ in procesul general de constientizare a relatiei dintre om si natura, prin prisma necesitatii conservarii diversitatii vegetale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *