Societatile de reciclare buzoiene, unite sub un nou nume: Green Group

0
545
Obiectivul Uniunii Europene este ca, în anul 2030, 70% din de?euri s? fie reciclate
Obiectivul Uniunii Europene este ca, în anul 2030, 70% din deşeuri să fie reciclate
Societatile de reciclare buzoiene, unite sub un nou nume: Green Group

Societatile Greentech SA, Greenfiber International SA, Greenlamp Reciclare SA si Greenweee International SA si-au unit activitatea sub denumirea de Green Group, cu un nou actionariat si o noua imagine ce va fi integrata in identitatile fiecareia. Green Group devine astfel singurul parc integrat de reciclare a deseurilor din Romania in urma tranzactiei pe care actionarul majoritar, Romcarbon SA, a incheiat-o cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si South Eastern Fund (SEEF), administrat de Global Finance.

Valoarea totala a investitiilor incheiate de cele doua mari institutii este de 22,7 milioane de euro, din care 6,8 milioane de euro investitia BERD.

„Suntem foarte multumiti de increderea aratata de catre noii investitori, sumele finantate reprezentand pentru noi recunoasterea progresului rapid pe care l-am avut inca de la aparitia primei companii verzi dar, mai ales, reprezinta o oportunitate de a demonstra capacitatile de care dispunem. Acest nou pas ne va ajuta sa finalizam proiectele in curs si sa finantam operatiunile viitoare pentru a puncta importanta a ceea ce inseamna grija, protectie pentru mediu si respectare a regulilor”, a declarat Marius Costache, director executiv Greenweee International si Greenlamp Reciclare.

Greentech SA este primul reciclator integrat de PET rezultat post-consum ce si-a inceput activitatea in anul 2002, fiind unul dintre cei mai importanti reciclatori de mase plastice din Sud – Estul Europei, Greenfiber International SA, si-a inceput activitatea in anul 2004 si este primul producator de fibra sintetica poliesterica si banda PET din tara noastra, Greenlamp este singurul reciclator din Romania care trateaza echipamentele de iluminat uzate, care dispune de un proces tehnologic avansat de distilare destinat recuperarii mercurului provenit din pudra fluorescenta colectat din lampile fluorescente, lampile cu vapori de mercur si lampile cu descarcare de intensitate inalta, in timp ce Greenweee International SA este cea mai mare unitate de tratare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Cele patru societati verzi sunt detinute in proportie de 75 la suta de Green Group Romania Holdings Limited si 25 la suta de Recyplat Limited.

„Privim aceasta uniune ca o imbunatatire si o dezvoltare a companiilor, ca o abordare integrata a tot ceea ce inseamna colectare si tratare a unei categorii de deseuri, o buna gestionare a riscului pe care il au deseurile generate de societatea de consum si industrie. Obiectivul nostru este de a dezvolta companiile pentru a deveni un grup compact, capabil sa inchida cercul reciclarii prin sisteme de colectare, tratare, reciclare, fapt ce conduce la economisirea resurselor naturale de materii prime si energie”,a declarat Mihaela Savin, director executiv Greenfiber International si Greentech.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.