Soiurile romanesti de legume au fost salvate!

E sezonul rosiilor: iata zece lucruri surprinzatoare prea putin cunoscute despre banalele tomate
Soiurile romanesti de legume au fost salvate!
Soiurile romanesti de legume au fost salvate!

Desi UE intentiona sa ne interzica semintele traditionale, multiplicate natural, se pare ca autoritatile europene s-au razgandit.

Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a dat asigurari romanilor ca micii producatori pot face in continuare schimb de seminte intre ei si pot multiplica natural semintele ca si pana acum, proiectul initial fiind schimbat recent.
“Am vazut in ultima perioada in presa din Romania tot felul de mesaje alarmante, care, din pacate, se bazau pe o versiune initiala de lucru a proiectului de regulament propus de catre Comisia Europeana, care a fost modificat la initiativa mea, pentru ca am vrut sa fim coerenti cu obiectivul de a da o sansa noua si micilor producatori ca sa fie prezenti pe piata. Am solicitat introducerea in acest regulament a o serie de aspecte care sa recunoasca separat partea de productie si de comercializare de seminte care este realizata de micii producatori”, a explicat comisarul european.

In urma cu cateva saptamani mai multe ONG-uri din tara au initiat o campanie prin care avertizau populatie ca semintele romanesti traditionale vor fi interzise de Uniune si astfel soiuri de legume si fructe ar putea sa dispara pentru totdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *