Solutia EraseDisk permite reciclare echipamentelor IT

0
279
Solutia EraseDisk permite reciclare echipamentelor IT
Solutia EraseDisk permite reciclare echipamentelor IT

Fujitsu a anuntat adaugarea functionalitatii EraseDisk la anumite modele din gamele ESPRIMO, LIFEBOOK si CELSIUS. Solutia permite stergerea definitiva a datelor de pe hard disk fara a fi nevoie de initializarea sistemului de operare. Pentru companiile care doresc sa recicleze si sa vanda vechile echipamente, functionalitatea unica a Fujitsu ofera economisire de costuri si securitate prin stergerea sigura si usoara a datelor.

Potrivit United Nations Environment Program, pana la 50 de milioane de tone metrice de deseuri electronice sunt acumulate in lume in fiecare an, majoritatea provenind de la PC-uri aruncate¹. EraseDisk sustine directiva Parlamentului European si a Consiliului Deseurilor Echipamentelor Electronice si Electrice (WEEE), permitand PC-urilor si statiilor de lucru sa fie reciclate. Cu ajutorul noii functionalitati de la Fujitsu, companiile au confirmarea ca toate datele au fost sterse permanent inainte ca echipamente sa ajunga la noii proprietari.

Multe companii nu sterg datele intr-un mod sigur. Daca stergerea nu este corecta, este foarte posibil ca informatii importante sa ramana pe hard disk-uri, un cost pe care firmele nu si-l permit. Functia EraseDisk ofera un raport de verificare a datelor sterse. Aceste rapoarte pot fi salvate pe device-uri USB pentru a proteja companiile de frauda.

Inainte de EraseDisk, a fost adesea dificil pentru companii sa stearga datele de pe PC-urile vechi. EraseDisk elimina nevoia pentru serviciile unei companii terte. Folosind solutia creata de Fujitsu procesul de stergere poate fi efectuat atat de utilizatorul de PC cat si de administratorul retelei, acesta fiind intuitiv si rapid. Din motive de securitate, EraseDisk poate fi setat incat sa poata sa fie utilizat doar de catre administrator. Imediat ce procesul de stergere a datelor este complet, companiile pot dona sau vinde vechiul echipament.

“Noua solutie EraseDisk este disponibila acum in regiunea CEMEA&I” (Europa Continentala, Orientul mijlociu, Africa & India) pentru anumite sisteme din gamele LIFEBOOK, ESPRIMO si CELSIUS, inclusiv modele din gama noua proGREEN. EraseDisk permite companiilor sa recicleze vechile PC-uri intr-un mod controlat, putand indeplini astfel masurile de securitate necesare”, a precizat Dieter Heiss, Head of Workplace Systems la Fujitsu Technology Solutions.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.