Sondaj TVH 2.0: 64% dintre romani, ingrijorati de incalzirea globala

0
371
Incalzirea globala, resimtita in urmatorii 40 de ani - studiu
Sondaj TVH 2.0: 64% dintre romani, ingrijorati de incalzirea globala

64% dintre repondentii unui sondaj TVH 2.0 se declara foarte ingrijorati de incalzirea globala, in timp ce pentru 32% dintre participantii la sondaj, fenomenul se dovedeste putin ingrijorator. Nu au stiut sau nu au vrut sa raspunda la intrebare 4% dintre cei chestionati.

O analiza a datelor din punctul de vedere al palierului de varsta al participantilor scoate la iveala ca fenomenul incalzirii globale constituie o preocupare pentru mai bine de jumatate dintre cei intervievati, indiferent de categoria de varsta din care fac parte.

Astfel, incalzirea globala ii ingrijoreaza mult pe 54% dintre tinerii intre 18 si 30 de ani, pe 72% dintre adultii intre 31 si 55 de ani si pe 59% dintre seniorii peste 55 de ani. Se declara putin ingrijorati 44% dintre tineri, 24% dintre adulti si 37% dintre seniori. Nu au raspuns la intrebare (fie ca nu au vrut, fie ca nu au stiut), 2% dintre tineri, 4% dintre adulti si 4% dintre seniori.

Sondajul, ale carui rezultate vor fi discutate astazi, de la ora 19.00, la TVH 2.0, a fost realizat telefonic de Institutul Roman de Studii Sociale, la comanda postului TVH 2.0, in perioada 14 -17 Ianuarie 2013, pe un esantion de 1004 de persoane peste 18 ani, cu o marja de eroare de ±3%.

Specialisti ai IRSS abordeaza zilnic esantioane din publicul tinta, pe teme care nu ne lasa indiferenti. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu, contribuie la edificarea noastra despre ce si cum ni se intampla, de ce si, mai ales, cui foloseste.

Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul „Romania 2.0”, un proiect pe termen lung care are la baza ideea de upgradare a Romaniei. TVH 2.0 se receptioneaza in reteaua UPC Digital si pe platforma DTH Digi (RCS & RDS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.