Sony si WWF cauta idei pentru conservarea resurselor planetare, cu ajutorul tehnologiei

Contribuiti la nasterea proiectului Open Planet Ideas si alaturati-va aventurii, din primul moment pana la implementarea conceptului

 • Sony, impreuna cu organizatia WWF, ii invita pe toti cei care au idei creative sa se implice in proiectul Open Planet Ideas
 • Coordonatele provocarii au fost dezvaluite – sase intrebari vor ghida participantii pentru a dezvolta noi idei referitoare la modalitatea de implicare a tehnologiilor Sony in gestionarea eficienta a resurselor planetare
 • Participantii se vor putea inscrie pana pe data de 29 noiembrie in comunitatea Open Planet Ideas pentru a dezvolta aceste idei
 • Comunitatea Open Planet Ideas, impreuna cu membrii juriului, experti Sony si reprezentanti WWF vor decide conceptul final castigator
 • Echipa Sony de cercetare si dezvoltare, in colaborare cu organizatia WWF, isi iau angajamentul de a pune ideea in practica
 • Pentru mai multe informatii, vizitati Open Planet Ideas.

18 octombrie 2010 – Sony, alaturi de organizatia WWF, ii indeamna pe designeri, inventatori si pe liderii din domeniul inovatiei sa se implice in al doilea stadiu al proiectului Open Planet Ideas, prin impartasirea noilor idei referitoare la modalitatea in care tehnologiile dezvoltate de Sony pot fi utilizate pentru sustinerea resurselor planetare. Grupul de experti, alaturi de comunitatea dezvoltata in jurul acestui proiect, vor selecta cel mai promitator concept. Dupa desemnarea conceptului castigator, cei implicati vor colabora cu experti, pentru a demonstra fezabilitatea ideii.

Proiectul Open Planet Ideas reprezinta o platforma de colaborare pe suportul careia ideile se materializeaza prin implicarea intregii comunitati. Aceasta implicare se manifesta de la nivel de feed back oferit pentru fiecare initiativa in parte, pana la implicarea profunda, care merge pana la revolutionarea unui concept existent.

In primul stadiu al proiectului, mai mult de 300 de idei – postate sub forma de comentarii, clipuri video sau imagini, au fost impartasite publicului. Grupul de experti, format din specialisti Sony si WWF, a analizat propunerile, identificand posibilele resurse pentru materializarea acestora – in vederea conturarii unui viitor sustenabil pentru planeta noastra – fapt ce subliniaza angajamentul comunitatii. Tinand cont de aceste date, membrii juriului au identificat sase teme pentru al doilea stadiu al proiectului Open Planet Ideas:

 • Mai mult cu mai putin: Care este modalitatea in care tehnologia ne poate ajuta sa utilizam resursele naturale mai eficient?
 • Transpunerea ideii in practica: Care este maniera in care tehnologia poate reduce impactul actiunilor noastre?
 • Fara risipa: Cum ne poate ajuta tehnologia sa transformam deseurile in resurse folositoare?
 • Simplificare prin design: Care este maniera in care tehnologia poate imbunatati proiectarea diferitelor produse, servicii sau solutii, implicand mai putine resurse?
 • Imbunatatirea sistemului de reciclare: Cum poate contribui tehnologia la imbunatatirea sistemului de reciclare?
 • Schimbarea comportamentelor: Care este maniera in care tehnologia ne poate ajuta in conturarea unui stil de viata, care sa implice mai putine resurse, optimizand raportul dintre alegerile corecte si cele dezirabile?

Cei care doresc sa se implice in acest proiect au posibilitatea de a raspunde la intrebari pana pe data de 29 noiembrie, impartasind si promovand idei creative, care sa evidentieze modalitatea in care tehnologiile Sony pot fi folosite pentru rezolvarea problemelor identificate.

Jean-Paul Jeanrenaud, Corporate Relations Director in cadrul WWF International, a afirmat: “Proiectul Open Planet Ideas repezinta o initiativa bine venita, care doreste sa implice idei creative din intreaga lume. Suntem incantati de modalitatea in care aceste idei au evoluat si au avansat in cadrul acestei comunitati, in vederea identificarii unor solutii prin intermediul carora tehnologia poate solutiona provocarile proiectului One Planet Living.”

Emily Nicoll, general manager of environmental communications, in cadrul  Sony Europe a afirmat: “Suntem incantati de numarul mare de idei inscrise in primul stadiu al proiectului. Astepatam cu nerabdare noi idei din partea membrilor comunitatii referitoare la modalitatea in care tehnologia poate fi utilizata pentru a acoperi ariile de interes. Suntem incerezatori ca tehnologia poate juca un rol esential in solutionarea problemelor legate de mediu.”

Proiectul Open Planet Ideas a fost initiat de Sony si WWF, in colaborare cu compania de consultanta in design, IDEO. Scopul acestui proiect este de a implica intreaga comunitate in proiecte cu specific social si de protectie a mediului.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati: www.openplanetideas.com sau intrati pe site-ul www.sony.ro unde veti gasi link-ul catre website-ul campaniei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,173FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente