Spitalul orasenesc din Horezu va avea o centrala termica pe baza de biomasa, Guvernul a alocat fonduri

0
427
Problema stringenta a Cogenerarii si cea mai buna solutie a sa: Biomasa, posibila chiar si fara certificate verzi
Spitalul orasenesc din Horezu va avea o centrala termica pe baza de biomasa, Guvernul a alocat fonduri

Spitalul orasenesc din Horezu va avea o centrala termica pe baza de biomasa, Guvernul acordand fonduri in valoare de 540.000 lei in acest sens, a declarat primarul orasului, Constantin Nitu.

‘In urma memoriului intocmit de Primaria Horezu, la care ne-a sprijinit si deputatul Samoil Vilcu, am reusit ca ieri, in sedinta de guvern, sa se aloce pentru spitalul nostru suma de 540.000 lei pentru a construi o centrala pe baza de biomasa – rumegus, lemn – inlocuind-o pe cea veche care functiona pe baza de combustibil lichid. Suma data de guvern reprezinta 90% din valoarea investitiei, restul de 10% – 60.000 lei – fiind contributia Consiliului Local Horezu. In luna octombrie a acestui an, estimez ca deja investitia sa fie finalizata’, a precizat primarul Nitu.

Potrivit acestuia, noua centrala de 1,2 Mw putere va diminua cu 60% costurile de incalzire, avand in vedere ca tona de pacura folosita pana in prezent se ridica la 4.000 de lei.
Spitalul din Horezu deserveste zona de vest a judetului Valcea, aproximativ 60.000 de locuitori, si are o capacitate de 160 de paturi. El a fost modernizat in totalitate in urma cu un an.

Primaria mai are in executie doua centrale termice pe baza de biomasa de care vor beneficia locuitorii orasului Horezu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.