Compania Sterling Resources a anunţat o descoperire de gaze pe platoul continental românesc al Mării Negre
Sterling Resources incepe forajul in Marea Neagra

Compania canadiana de petrol si gaze Sterling Resources Ltd., prin filiala sa din Romania, Midia Resources, a anuntat semnarea unui contract pentru forajul sondelor offshore de explorare – “Ioana” din Perimetrul Midia si “Eugenia” din Perimetrul Pelican – cu firma Grup Servicii Petroliere (GSP).

Conform Sterling Resources, compania Midia a contractat platforma de foraj de tip cantilever GSP Jupiter pentru forajul a doua sonde, estimat sa inceapa la jumatatea lunii septembrie, dupa finalizarea programului de foraj din Turcia al companiei TPAO. Programul prevede forajul sondei „Ioana” in ape cu adancimea de 93 metri, avand ca obiectiv cercetarea colectorului Pontian mediu, cu o adancime totala estimata la 1.600 de metri. Dupa forajul sondei „Ioana”, platforma se va deplasa spre nord pentru forajul sondei „Eugenia”, in ape cu adancimea de 55 de metri, avand ca obiectiv cercetarea colectoarelor Oligocene clasice, Eocene si Senoniene, cu o adancime totala estimata la 2.300 de metri.

„Forajul sondelor «Ioana» si «Eugenia» reia eforturile consortiului, ca urmare a rezolvarii pe cale amiabila a unor probleme pe care Sterling le-a avut cu statul roman, pentru explorarea proactiva a acestei concesiuni de mare perspectiva. In cazul in care sonda «Ioana» se dovedeste de succes, acesta ar spori considerabil obiectivul Sterling de a realiza in Perimetrul Midia un centru mai amplu de gaze, care include deja descoperirile «Ana» si «Doina». «Eugenia», pe de alta parte, reprezinta prima sonda de explorare care va fi forata in Perimetrul Pelican,” a declarat Mark Beacom, vice-presedinte si director general pentru operatiunile Sterling din Romania.

Sterling este operatorul Perimetrelor Midia si Pelican situate in largul Marii Negre apartinand Romaniei si detine o cota de participare de 65%. In urma evaluarii de la sfarsitul anului 2011 a activelor offshore din Romania, RPS Energy a finalizat evaluarea unor prospecte nou identificate in Perimetrele Pelican si Midia, ceea ce reprezinta o adaugire semnificativa pentru portofoliul de explorare din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here