SUA: In Montana, Dakota si Minnesota a fost mai frig decat la Polul Sud

Americanii înghea??: În Montana, Dakota ?i Minnesota a fost mai frig decât la Polul Sud
Americanii ingheata: In Montana, Dakota si Minnesota a fost mai frig decat la Polul Sud
Americanii ingheata: In Montana, Dakota si Minnesota a fost mai frig decat la Polul Sud

In Montana, Dakota si Minnesota a fost mai frig decat la Polul Sud si decat pe Marte. Oamenii au resimtit minus 53 de grade Celsius. Putini americani au avut curajul sa iasa din case pe un asemenea ger.
Adaposturile din marile orase nu mai fac fata numarului mare de oameni ai strazii care cer ajutor. Cei care stau pe strazi se tem ca vor muri inghetati daca raman peste noapte sub cerul liber. „Multe adaposturi sunt pline. Si n-am nicio solutie. E greu sa supravietuiesti. Ma mai duc in gara ca sa ma incalzesc. Sau prin magazine”, spune un om al strazii.

Noaptea trecuta, in Chicago, peste o mie de oameni s-au inghesuit intr-un adapost.

Nici trenurile nu au mai ajuns in garile din Chicago, dupa ce liniile ferate au fost acoperite de nameti. 500 de pasageri au stat blocati ore bune in vagoane pana cand au fost evacuati de echipele de interventie. Daca la Polul Sud, zilele acestea au fost resimtite minus 32 de grade Celsius, in Montana, Dakota de Nord, Dakota de Sud si Minnesota, gerul a fost mult mai taios.

Valul de aer polar coboara acum spre sud-estul Statelor Unite. Chiar si in Texas si Florida, unde oamenii sunt obisnuiti cu temperaturi pozitive, temperaturile vor cobora mult sub zero grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *