Parc solar de 50 de milioane de euro in Mandra, judetul Brasov

0
609
Trei parcuri solare au fost anun?ate c? urmeaz? s? se construiasc? la Târn?veni, dar nu s-au f?cut
Autoritatile au cerut la Bruxelles ca marea industrie sa fie exceptată de 85% din certificatele verzi
Parc solar de 50 de milioane de euro in Mandra
Parc solar de 50 de milioane de euro in Mandra

Compania Geosim Energie SRL din Selimbar, judetul Sibiu, va investi peste 50 de milioane de euro in dezvoltarea unui parc fotovoltaic in satul Toderita, comuna Mandra, din judetul Brasov. Potrivit avizului primit de la Agentia pentru Protectia Mediului Brasov, parcul se va intinde pe o suprafata de 84 de hectare si va avea o capacitate de 38 de MW. In total, vor fi montate peste 160.000 de panouri solare.

De altfel, zona Fagarasului, in care se afla si satul Toderita, este una care „absoarbe” investitii majore in energia verde. Anul trecut, o alta companie cu sediul in Sibiu, Green Vision, a atras o investitie de 250 de milioane de euro din partea unei firme elvetiene pentru constructia a patru parcuri fotovoltaice in comuna brasoveana Ucea de Sus. Acestea au o capacitate totala de aproximativ 140 de MW si se vor intinde pe o suprafata de 420 de hectare inchiriate de la cetatenii comunei, potrivit autoritatilor locale.

Desi nu este unul dintre judetele cele mai insorite, Brasovul este foarte activ pe piata parcurilor fotovoltaice. In prezent, Electrica Transilvania Sud are 21 de solicitari de aprobare si avizare de parcuri fotovolatice in Brasov. O treime dintre ele sunt cereri care au expirat, iar solicitantii nu le-au reinnoit. Totusi, solicitarile active, dintre care o parte vizeaza parcuri solare la care s-a inceput deja constructia sau chiar a fost finalizata aceasta etapa, insumeaza peste 200 MW, in conditiile in care in toata tara exista proiecte de productie a energiei in panouri solare de peste 410 MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.