CE BEM, CE MINCAM
Bolero este un pliculet mic, in care se afla un praf din care va rezulta o bautura racoritoare instant cu aroma de cirese fara adaos de zahar. Trebuie doar amestecat cu apa. Producatorul ne atrage atentia ca o doza reprezinta doza zilnica de vitamina C. Numai ca acest beneficiu este eclipsat de ingredientele folosite: “acidifianti: acid citric (E 330), acid malic (E 296), arome identic naturale (n.r. – artificiale), indulcitori: maltodextrina, aspartam (E 951) (contine fenilalanina), zaharina (E 954), acesulfam K (E 950), corectori de aciditate: citrat trisodic (E 331), fosfat tricalcic (E 341), agenti de ingrosare guma xantan (E 415), carboximetilceluloza (E 466), guma arabica (E 414), antioxidant: vitamina C (E 300) (acid ascorbic), stabilizant (carbonat de calciu) (E 170), coloranti alimentari sintetici: azorubina (E 122), bleu brillant FCF (E 133)”. De pe eticheta nutritionala aflam urmatoarele informatii: “energie: 1.7 kcal/7.32 kj, proteine 0,03 g, glucide 0,2 g, lipide 0 g, calciu 8 mg 1% dzr, vitamina C 4 mg 6,7 % dzr”.

ANALIZA. Din acest praf se va reconstitui o bautura in a carei structura intra aproape numai aditivi, acidifianti, edulcoranti, agenti de ingrosare, stabilizatori, corectori de aciditate, coloranti chimici de sinteza. Componentele nu au nici o valoare nutritiva, fiind nocivi. Dintre cei 14 aditivi utilizati, cei mai periculosi sunt edulcorantii artificiali: aspartamul, zaharina si acesulfamul-K. Toti sunt catalogati de Agentia Internationala de Cercetari in Cancer ca fiind cancerigeni. Produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, adolescentilor, persoanelor cu afectiuni neurodegenerative, suferinzilor de cancer, de boli ale tractusului digestiv, celor cu densitate osoasa scazuta si osteoporoza, celor cu afectiuni dermatologice, alergicilor, batrinilor.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here