Sucurile carbo-gazoase de portocale au de 300 de ori mai multe pesticide decat apa de la robinet

1
563
Studiu: bauturile carbogazoase ne imbatranesc la fel ca fumatul. Ce sucuri putem sa bem fara problStudiu: bauturile carbogazoase ne imbatranesc la fel ca fumatul. Ce sucuri putem sa bem fara problemeeme

Sucurile carbo-gazoase vandute de Coca-Cola in Marea Britanie contin pesticide cu pana la 300 de ori mai mult decat nivelul acceptat in apa de la robinet sau in cea imbuteliata, informeaza Daily Mail.
sucuri carbogazoase
Un studiu la nivel global a descoperit ca nivelul de pesticide din sucurile de portocale si de lamaie vandute sub marca Fanta, foarte populara printre copii, este foarte mare, mai ales in Marea Britanie.

Echipa cercetatoare a anuntat Guvernul, industria si compania, si i-a rugat sa scoata chimicalele. Echipa a cerut, de asemenea, noi standarde de siguranta in ceea ce priveste bauturile racoritoare.

Industria neaga ca cei mici sunt supusi unui risc si insista ca nivelul gasit de cercetatorii de la Universitatea din Jaen, din sudul Spaniei, nu este daunator.

Cercetatorii au testat 102 doze si sticle de bauturi racoritoare, cumparate din 15 tari, pentru prezenta a 100 de pesticide.

Expertii au declarat ca nivelul de pesticide gasit era sub maximul admis pentru fructe, insa era „foarte ridicat” si pana la 300 de ori mai mare decat cel permis pentru apa de la robinet sau cea imbuteliata.

Chimicalele detectate includ carbendazim, thiabendazol, imazalil, prochloraz, malathion si iprodion. Acestea sunt aplicate, in general, fructelor, dupa ce sunt recoltate, pentru a opri dezvoltarea de ciuperci si mucegairea.

19 dintre produse au fost cumparate din Marea Britanie, toate facute de Coca Cola.

Doua bauturi din portocale cumparate din Marea Britanie contineau imazalil de 300 de ori mai mult decat limita permisa pentru apa de baut.

Doua produse similare contineau de 98 de ori mai mult thiabendazol decat apa de baut.

Nivelul mediu al contaminarii cu pesticide din bauturile britanice este de 17,4 la milion, de 34,6 ori mai mare decat maximul admis de UE pentru apa.

Coca-Cola din Marea Britanie insista ca aceste produse sunt sigure. Un purtator de cuvant a declarat ca toate aceste bauturi sunt testate si ca intrunesc normele de siguranta in ceea ce priveste produsele alimentare realizate din ingrediente agricole, care includ bauturile pe baza de suc de fructe.

„Nivelul minuscul, in general, detectat sunt in limitele zilnice acceptabile”, a mai spus purtatorul de cuvant.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.