Sulfina Barbu: Este nevoie de solidaritate globala pentru a lupta eficient impotriva schimbarilor climatice

0
629
Sulfina Barbu: Este nevoie de solidaritate globală pentru a lupta eficient împotriva schimbărilor climatice
Sulfina Barbu: Este nevoie de solidaritate globala pentru a lupta eficient impotriva schimbarilor climatice

Este nevoie de solidaritate globala pentru a lupta eficient impotriva schimbarilor climatice, deoarece momentele de criza economica scot la iveala diferentele dintre nivelele de dezvoltare la care se afla natiunile lumii, a declarat joi Sulfina Barbu, membru al Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor, intr-o conferinta pe tema schimbarilor climatice.

„In conditiile actualei crize economice, este nevoie de solidaritate globala pentru a lupta eficient impotriva schimbarilor climatice care ne afecteaza pe toti, indiferent daca traim in mediul rural sau urban, intr-o tara sau alta, sau pe un continent sau altul. Perioada de criza trebuie folosita pentru a ne reforma obiceiurile de consum, dar si pentru a schimba ceva din felul nostru de a fi. Efectele schimbarilor climatice reprezinta o realitate cu care ne confruntam, si care ne costa din ce in ce mai mult, de la an la an. Europa de Sud-Est in general, dar si Romania in special, au platit deja costuri uriase in procesul de inchidere a industriilor poluante, masura care a atras dupa sine pensionarea anticipata a unor oameni cu varsta de numai 45 de ani, crescand astfel presiunea asupra bugetului de pensii”, a afirmat Sulfina Barbu.

Aceasta a subliniat, totodata, importanta diseminarii catre publicul larg a concluziilor trase in urma unor astfel de conferinte.

„Trebuie sa ne implicam activ pentru a promova ideile desprinse in urma conferintelor pe teme de mediu. Tara noastra a resimtit deja puternic efectele schimbarilor climatice din ultima perioada, incepand cu inundatiile de anul trecut si terminand cu seceta din acest an si cu incendiile de padure care ating inaltimi din ce in ce mai mari in Muntii Carpati”, a mai spus Sulfina Barbu.

La Conferinta Regionala „Schimbari Climatice – Provocari in Europa de Sud Est”, organizata de Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundatiei Konrad Adenauer, participa experti din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Muntenegru, Macedonia, Republica Moldova, Romania si Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.