Presedintele Comisiei de administratie publica si echilibru ecologic din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu, intentioneaza sa initieze o lege a responsabilitatii civice care sa creasca apreciabil cuantumul amenzilor pentru gunoaiele abandonate ilegal, precum si crearea unor “patrule verzi”.
gunoaie aruncate
“Voi propune o lege a responsabilitatii civice fata de mediu, care sa prevada cresterea substantiala a amenzilor pentru abandonarea deseurilor in locuri nepermise si posibilitatea implicarii cetatenilor in amendarea abaterilor, prin abilitare acordata de autoritatile locale”, se arata intr-un comunicat semnat de Sulfina Barbu si dat joi publicitatii. Barbu sustine infiintarea, mai ales in marile orase, a unor patrule verzi care sa ajute politia comunitara in impunerea amenzilor pentru aruncatul gunoaielor in locuri nepermise, patrule ce ar putea fi formate inclusiv din pensionari.

Democrat-liberala a apreciat ca pensionarii ar putea obtine un venit suplimentar si ar creste concomitent numarul amenzilor aplicate. “Sustin cresterea plafoanelor minime la amenzile pentru aruncarea gunoaielor de la 60-80 de lei, cat este acum amenda in Legea 31/2000 pentru abandonarea deseurilor pe spatiul verde, pana la 180-240 de lei. Nu numai ca descurajeaza aruncarea gunoaielor la intamplare, dar ajuta si la atragerea de personal suplimentar pentru aplicarea legii”, se arata in comunicatul semnat de Sulfina Barbu. Sumele provenite din amenzi ar urma sa ramana ca venit integral la politia comunitara care, astfel, va fi incurajata sa aplice amenzile si va avea fonduri pentru angajarea de personal suplimentar.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here