Sute de kilograme de legume si fructe mucegaite au fost scoase de la comercializare de Protectia Consumatorului

Comisarii Protectiei Consumatorului au oprit definitiv de la comercializate cateva sute de kilograme de legume si fructe, dupa ce au depistat o serie de nereguli, precum neafisarea preturilor sau produse cu semne de deshidratare si putregai.legume mucegaite

“S-a constatat lipsa certificatului de conformitate cu standardele de comercializare pentru fructele si legumele proaspete, comercializare de produse cu deprecieri calitative – castraveti, ardei gras, salata, mandarine, mere, struguri, pere, pomele cu semne de deshidratare si putregai”, a declarat directorul OJPC Galati, Gina Stanciu.

Controlul OJPC a avut loc in perioada 15.10-9.11.2009 si au fost verificati zece operatori economici, din care doi desfasoara activitate de vanzare en-gros si opt en-detail. Au fost verificate fructe si legume proaspete in cantitate totala de 1976,45 kilograme.

S-au oprit definitiv de la comercializare 116,45 kg, iar temporar au fost oprite 1.860 de kg, in valoare totala de 5771,1 lei.
Comisarii OJPC au aplicat un numar de 12 sanctiuni, din care patru amenzi in suma totala de 9000 de lei si opt avertismente.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente