Targul cu vanzare “Comorile Lumii. Mirodeniile”, la editia a III-a la Brasov

mirodeniiMuzeul Judetean de Istorie Brasov organizeaza impreuna cu Parohia Evaghelica C. A. Brasov, Inside Communication, Comunitatea Elena din Brasov, Asociatia Soroptimist International si Asociatia Musashino cea de-a treia editie a Targului de mirodenii. Aceasta editie a targului este prima cu vanzare si se va desfasura in perioada 13-14 iunie 2009, in curtea Bastionului Tesatorilor, str. George Cosbuc 9 (langa Baza Sportiva Olimpia).

Sunt doua zile dedicate promovarii multiculturalitatii prin intermediul unui exordiu in fascinanta istorie si lume a mirodeniilor, a condimentelor si produselor coloniale. Evenimentul din curtea Bastionului Tesatorilor va pune accentul pe recrearea unei atmosfere de targ medieval, dar si pe latura culturala si de reenactment, prin spectacole si concerte de muzica veche valaha, madrigale franceze si italiene, muzica maghiara renascentista, spectacole de dansuri traditionale grecesti si muzica elena, dar si prin concursuri medievale interactive. Cu faima de a fi fost cel mai mediatizat eveniment cultural brasovean in anul 2008, Targul de Mirodenii urmareste sa informeze asupra unuia dintre cele mai importante aspecte ale mostenirii culturale a Orientului: civilizatia mesei.

In deschiderea targului, sambata, 13 iunie de la orele 11,00, la Bastionul Tesatorilor va fi vernisata expozitia pavilionara “Comorile Lumii. Mirodeniile”, care ilustreaza intr-o maniera atractiva si interactiva istoria cautarii mirodeniilor, condimentele, plantele aromatice si traditiile gastronomice ale unor etnii care traiesc in Romania si in Brasov.

Participantii la targ vor putea servi bauturi racoritoare, ceaiuri si cafea, precum si bucate in compozitia carora intra mirodeniile, pregatite de membri ai Comunitatii Elene din Brasov, ai Clubului Soroptimist International Brasov si ai Asociatiei Musashino. Pentru a intregi atmosfera, Strajerii Coroanei au pregatit o serie concursuri medievale interactive de tipul spartului nucii cu securea, probe de indemanare, demonstratii de arte martiale europene si recrutari de cavaleri si domnite din randul spectatorilor.

De la standurile celor trei producatori de condimente care participa la targ, vor putea fi cumparate mirodenii si plantele aromatice din cele mai diverse, dar si amestecuri (garam massala, curry). In acest an vor fi prezentate mai ales condimentele mai rare: anason stelat, cardamon, sofran, allspice, cuisoare, ghimbir, mosc, lamaita, tarhon, vanilie si altele. O surpriza placuta va fi prezenta pe standuri a unor cosmetice naturale realizate pe baza unor condimente, unele dintre acestea avand in compozitie materii prime din cele mai nobile, precum praful de aur de 24 de karate. La targ va exista si un stand la care vor fi expuse spre vanzare carti de bucate si carti care va vor introduce in fascinanta lume a mirodeniilor.

Realizator eveniment:

Evenimentul a fost conceput, documentat si initiat de dr. Alexandru Stanescu, cercetator stiintific in cadrul Muzeului Judetean de Istorie Brasov.

Your browser may not support display of this image.

Persoana de contact: Alexandru Stanescu (0752.207344 / 0762.633740)

PROGRAM:

Sambata, 13 iunie, orele 11.00- 18.00

11.00-17.00 – Deschiderea Expozitiei si a Targului de Mirodenii cu vanzare;

Participa Fuchs Condimente Romania, S.C.Indicom S.R.L. si Sonnentor (reprez. Paradisul Verde) si Libris Brasov (carti de bucate si carti despre mirodenii)

12.00 -17. 00 – Medieval reenactment – concursuri medievale interactive si recrutari de cavaleri (Strajerii Coroanei)

17.00-18.00 – Spectacol de dansuri traditionale grecesti si muzica elena, prezentari de condimente (Comunitatea Elena din Brasov)

Duminica, 14 iunie, orele 11.00-18.00

11.00 – Deschiderea Expozitiei si a Targului de Mirodenii cu vanzare;

11.30-14.00 – Prezentare de mirodenii si degustari de produse traditionale pregatite de membrele Clubului Soroptimist International Brasov;

14.00 -16.00 – Prezentare de mirodenii si degustari de produse traditionale japoneze pregatite de membrii Asociatiei Musashino Brasov;

17.00-18.00 – Concert de muzica veche si madrigale

Corul de Tineret “Bach” (conducerea muzicala Steffen Schlandt)

Ansamblul “Codex” (conducerea muzicala Ignac Filip)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,326FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente