Taxa pe carburanti, metoda americana de combatere a incalzirii globale

Soferii americani vor plati o taxa de 50 de centi pentru fiecare galon de benzina cumparat, informeaza Reuters, citat de PlanetArk. Aceasta masura face parte dintr-o propunere legislativa care vizeaza diminuarea consumului de carburanti pentru a combate astfel emisiile de gaze cu efect de sera.

John Dingell, presedintele Comitetului de Energie si Comert, considera ca pentru a construi un viitor mai bun, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera trebuie sa devina preocuparea tuturor indivizilor. Impunerea unei taxe pe emisiile de carbon necesita implicarea tuturor cetatenilor si industriilor, fara ca aceasta masura sa devina o obligatie imposibil de sustinut pentru platitori.

Taxa pentru carburant, care va fi aplicata si comubustibilului necesar avioanelor , va functiona timp de cinci ani inainte de a fi corelata cu inflatia. Combustibilul diesel care produce cu 20% mai putine emisii decat benzina, va fi exclus de la taxare, la fel ca si biocarburantii care nu contin petrol. Dingell asteapta raspunsul publicului si partilor interesate inainte de a supune propunerea legislativului American. In cadrul aceluiasi proiect este stabilita si o taxa de 50 de dolari pentru fiecare tona de carbon produsa din carbune, petrol sau gaze naturale.

Banii colectati vor fi folositi pentru modernizarea soseleor, a transportului in comun si a aeroporturilor.
Aceasta propunere a fost prezentata in cadrul conferintei organizate de presedintele Bush la Washington, unde au fost prezenti principalele tari responsabile pentru emisiile de gaze cu efect de sera.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente