Terra, mai calda

Temperatura globala va creste cu cel putin doua grade Celsius, daca tarile industrializate nu vor reduce emisiile de gaz cu efect de sera la un nivel mai mare decat cel stabilit in prezent, precizeaza un studiu publicat in revista britanica „Nature”, citat de AFP.
incalzirea globala
Autorii studiului, membri ai Institutului German de Cercetare asupra Impacturilor Climatice din Potsdam, sustin ca incalzirea Terrei va „depasi cu siguranta temperatura de doua grade Celsius”, limita acceptata de peste 100 de tari ca fiind maxima pentru ca planeta sa nu fie expusa unor pericole.

Potrivit acestui studiu, tarile dezvoltate ar trebui sa-si reduca emisiile de gaze cu 40% pana in 2020, in raport cu nivelul din 1990, si cu 50-80% pana in 2050.

In actuala faza de negocieri privind acordul mondial asupra climei, care urmeaza sa fie incheiat la Copenhaga, tarile bogate au anuntat o reducere totala a emisiilor de gaze cuprinsa intre „8 si 14%” pana in 2020, iar apoi „intre 57 si 63%” pana in 2050. „In acest fel nu se lasa nicio sansa pentru limitarea incalziri la maxim doua grade Celsius”, sustin cercetatorii.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente