Roadele eco, vedetele editiei 2012 la Toamna chioreana

Roadele eco, vedetele editiei 2012 la Toamna chioreana

Produsele ecologice au fost intens promovate, in acest weekend, in Remetea Chioarului, acolo unde s-a desfasurat cea de-a VI-a editie a sarbatorii ”Toamna Chioreana”. Cu aceasta ocazie, cei mai buni producatori din localitate au fost premiati.

Cei prezenti in comuna maramureseana au avut parte de spectacole de muzica populara si usoara, insa vedetele de pe scena au fost concurate cu succes de fructele si legume autohtone expuse chiar in centrul locului in care au avut loc manifestarile. De altfel, primarul comunei, Ioan Buzdugan, a declarat ca sarbatoarea localitatii se organizeaza pentru promovarea producatorilor agricoli.

”Anul acesta avem a sasea editie. Noutatea este ca vrem sa promovam activitatile economice ce sunt preponderente pe teritoriul comunei, respectiv ramurile din horticultura, legumicultura. Vrem sa atragem atentia unor investitori pentru a le facilita cumpararea sau valorificarea produselor din comuna”, a spus Ioan Buzdugan.

Producatorii din Remetea Chioarului nu au avut nevoie de prea mult timp ca sa-i convinga pe cumparatori sa isi umple sacosele cu legumele si fructele lor. ”Produsele ecologice incearca sa-si faca loc pe piata romaneasca, e un culoar destul de mic, deoarece preturile sunt mai mari. Calitatea nu e cea cu care e obisnuit omul, sclipicioase si foarte mari, insa sunt extrem de gustoase”, a aratat unul dintre producatori, Vasile Ciolte. Un altul, Stefan Ratiu, a precizat ca roadele eco ”sunt cautate mai mult de cei care au o stare materiala buna, pentru ca sunt produse mai scumpe”.

Concurenta neloiala si abundenta de produse din import le fac viata grea oamenilor care se indeletnicesc cu agricultura si care ar vrea sa faca o mica afacere din asta. ”Is destul de cautate, numai ca e foarte multa marfa adusa de dincolo si lumea nu stie ce se intampla. E foarte greu de vandut. Cconsumatorul nu recunoaste care sunt aduse de dincolo si care sunt ale noastre”,a mentionat un alt producator, Daniel Agoston.

Producatorii care au avut si cele mai atractive produse au fost premiati in cadrul manifestarilor prilejuite de Toamna Chioreana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *