Se pregateste un pachet legislativ pentru incurajarea consumului de legume romanesti

Se pregateste un pachet legislativ pentru incurajarea consumului de legume romanesti

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pregateste un pachet legislativ pentru incurajarea consumului de legume romanesti. Pachetul se refera la aprovizionarea cu produse autohtone a hipermarketurilor, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ministrul a precizat ca saptamana viitoare vor avea loc discutii in acest sens cu reprezentantii hipermarketurilor. Daniel Constantin a adaugat ca produsele agricole din Romania trebuie valorificate, constituind unul dintre instrmentele functionarii economiei de piata.

“Ceea ce se poate face am facut deja, am compensat in acest an anumite pierderi inregistrate de fermieri si vom compensa in continuare in limita bugetului, dar sigur trebuie sa revenim la un sistem care sa aiba o irigare constanta. Avem sere si solarii care asigura totusi o productie constanta pe piata”, a sustinut Daniel Constantin.

Vineri, reprezentantii fermierilor din Romania au cerut modificarea nivelului ajutoarelor de stat pentru anul agricol 2012, in cadrul unei intalniri cu conducerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Reprezentantii fermierilor au propus pentru sectorul vegetal subventii de 220 euro/ha cu un avans de 80% si pentru sectorul zootehnic de 611 lei/ cap bovina, cu un avans de 90%, pe fondul situatiei critice din domeniul agricol.

Fermierii cer modificarea subventiilor pentru anul agricol 2012

Ministerul Agriculturii a primit cea mai mare suplimentare in cadrul rectificarii bugetare din luna august, si anume 1,3 miliarde de lei, astfel incat bugetul total a crescut la 16,395 miliarde de lei.

Exporturile romanesti de produse agroalimentare au crescut in primele cinci luni cu 23%, la 1,46 miliarde euro, in timp ce importurile au scazut cu 1%, la 1,77 miliarde euro, potrivit datelor furnizate de MADR.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente