Topirea ghetarilor din Himalaya, pura speculatie

Avertizarea lansata in urma cu doar cativa ani de ecologistii de la IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) potrivit careia ghetarii din Himalaya vor disparea pana in 2035 este o pura speculatie preluata dintr-un articol publicat de revista „New Scientist” inca din 1999.topirea ghetarilor

In urma cu doi ani IPCC atragea atenia ca incalzirea globala va duce la topirea ghetarilor, cei din Himalaya putand sa dispara pana in 2035. La doi ani de la publicarea raportului, IPCC anunta ca toate datelor lor au fost preluate din articole publicate in revista „New Scientist” cu opt ani inainte de intocmirea raportului.

Informatiile s-au bazat pe un scurt interviu telefonic cu Syed Hasnain, un cercetator indian putin cunoscut, care a recunoscut ca afirmatiile privind disparitia ghetarilor sunt „pure speculatii” nebazate pe niciun fel de date.

Descoperirea acestei greseli dintr-un raport privind incalzirea globala arunca din nou o umbra de indoiala asupra acuratetii informatiilor prezentate de gruparile ecologiste. La mai putin de doua luni de la scandalul declansat de scurgerea unor informatii privind o posibila manipulare a datelor referitoare la efectele incalzirii globale, „verzii” mai pierd din credibilitate din cauza unor speculatii neverificate.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *